Erdemli çok yakında Lamos Köprüsü’ne kavuşuyor




Tarih: 2 Eylül 2021 Perşembe 11:11


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli ilçesi Limonlu Çayı üzerinde yapımına başladığı Lamos Köprüsü çalışmalarında sona gelindi. Köprünün ve bağlantı yollarının asfalt dökümünü de yapan Büyükşehir, üreticinin ve bölge halkının önemli bir ihtiyacını çözüme kavuşturuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Erdemli ilçesi Limonlu Çayı üzerinde yapımına başladığı Lamos Köprüsü ve bağlantı yolu çalışmalarında sona geldi. Ekipler, yakında açılması planlanan köprüde asfalt döküm aşamasını da tamamladı.

KÖPRÜ ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRIYOR

Yeni yapılan köprü sayesinde Limonlu Mahallesi’nden Kayacı Vadisi’ne ulaşım kolaylaştı. Bölgedeki seralarda üretim yapan çiftçiler de ürünlerini hasarsız bir şekilde pazara ulaştırma imkanı buldu. Büyükşehir, asfalt dökümünün ardından son dokunuşları yaparak açmaya hazırlandığı köprüyü, yaptığı bağlantı yolu sayesinde D-400 Karayolu ile birleştirdi.

LAMOS KÖPRÜSÜ YAKINDA HİZMETE AÇILACAK

Lamos Köprüsü’nün yapımında 4 bin metreküp taş duvar, 86 adet forekazık, 5 bin metreküp zayıf zemin taş dolgu, 800 metre oto korkuluk, bin 500 ton sıcak asfalt kullanıldı. Bu kapsamda 800 metrelik kaldırım, elektrik ve aydınlatmaları, altyapı ve yağmur suyu çalışmaları da tamamlandı. Köprü yakında hizmete açılacak.

“İNSANLARIMIZ TARIM ÜRÜNLERİNİ TAŞIMAKTA ZORLUK ÇEKİYORLARDI”

Erdemli’nin üst bölgelerinde bulunan Karaahmetli, Esenpınar, Batısandal Mahallelerinin tarımın ve tarım ürünleri taşımacılığının yoğun olarak yapıldığı bir bölge olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Erdemli Şube Koordinatörü Vedat Uzunbağ, köprünün bölge için çok önemli olduğuna değindi. Uzunbağ, “Buranın çalışmalarında hemen hemen sona geldik. Artık asfalt dökümü yapıyoruz. İnsanlarımız tarım ürünlerini taşımakta veya arazilerine ulaşmakta çok zorluk çekiyorlardı ya da tarif edilen istikameti bulmakta çok zorluk çekiliyordu. Bu yolumuz hem ana yola ulaşmak hem trafik kazalarını önlemek hem de tarım ürünlerini taşımaktaki kolaylık bakımından çok önemliydi” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL BİR YOL OLDU”

Bundan sonra daha düzgün bir yol kullanacağı için mutlu olduğunu ifade eden bölge sakinlerinden Abdurrahman Aslan ise “Yolun düzgün olması bize çok faydalı olacak. Hem daha kısaldı hem de daha verimli bir yol oldu. Çok güzel bir yol oldu. Vahap Seçer’i heyecanla takip ediyoruz. Güzel işler yapıyor. Buralarda her türlü meyve ve sebze yetişiyor, şeftalisiyle kayısısıyla; bunlar işte hep bu yoldan geçecek. Daha rahat daha kullanışlı bir yoldan geçecekler. Vahap Seçer’e teşekkür ederiz bu yol için” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 


Etiket: MBB, LAMOS, ERDEMLİ, KÖPRÜ, BELEDİYE


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA