Kılavuz: “Mersin’e hizmet boynumun borcu”




Tarih: 3 Eylül 2021 Cuma 14:39


Gazetemizi ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Bizim Mersin’e karşı vefamız var. Mersin’e hizmet etmek boynumuzun borcu. Milletvekili olup, olmamamız önemli değil. Hayatımız boyunca Mersin’e karşı sonsuz bir saygımız olacaktır. Mersinli bir vatandaşımızı kalbimizde, gönlümüzde taşıyacağız. Mersin bizim için çok değerli. Mersin’in kıymetini bilmek gerekiyor” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz beraberinde MHP İl Başkan Yardımcısı Cemil Parlar ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, yerel basının sıkıntıları ve Mersin’de yaptığı çalışmalar hakkında konuştu. TBMM’nin kapalı olması ile birlikte bu dönemi Mersin’deki vatandaşları ziyaret ederek geçiren Kılavuz, Mersinli vatandaşların da sorunlarını dinleyip, çözüm bulmak için çalıştıklarını ifade etti. Yerel basın mensupları ile fırsat buldukça bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Kılavuz, yerel gazetelerin faaliyetlerinin sürdürülebilmesi için fedakarlık yapılması gerektiğine dikkat çekti. Kılavuz, “Mecliste yerel basınla alakalı bazı gazetecilerimizin ziyaretleri oldu. Gerçekten çok üzülüyorum. Her şeyden evvel bu sektörün çok güçlü bir şekilde herhangi bir siyasi anlayışın içerisinde yok olmadan istismara uğramadan farklı mecralara taşınmadan, ilkeli, ahlaklı, dürüst, gerçekleri yerel gazetelere aktaran bir zihniyetin, anlayışın hakim olması gerekiyor. Dolayısıyla bu sıkıntıların, sorunlarının el birliğiyle çözülmesi gerekiyor. Elbette bir takım hassas dönemlerden geçiliyor.Pandemi, sel, yangınlar, depremler ve ekonomik olarak bazı yaşanılan dalgalanmalar gibi durumlar etkiliyor. En azından yerel basının da ayakta kalması noktasında devlet, millet ve ilgili kurum kuruluşlar muhakkak süreçte yerel basına sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“GAZETECİLERİN CİDDİ, BİRİKMİŞ SORUNLARI VAR”

Yerel anlamda gazetecilerin önemine değinen Kılavuz, “Yerel basın mensuplarımız; ilkeli, samimi, dürüst gerçekleri eşit bir şekilde vatandaşa ulaştırmakla sorumludur. Ben şunun mutluluğunu gerçekten yaşıyorum. Hiçbir siyasi görüş ayırt etmeksizin veya herhangi bir şahıs ayırt etmeksizin olanları dürüst bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına aydınlatmak adına çalışmalarınızı takip ediyorum. Bundan ötürü gazete çalışanlarınızı canı gönülden kutluyorum, tebrik ediyorum. Yerel basının, gazetecilerimizin ciddi birikmiş sorunları var. Özellikle son yıllarda sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanılması ile birlikte gazetecilik ahlakından, anlayışından, sorumluluğundan, bilincinden, ilkesinden nasibini almamış sadece ve yalnızca kendi şahsi çıkarları ile insanların veya çeşitli kurumların üzerine saldırı yapmaktan veya birtakım gelir elde etmekten başka gazetecilikle ilgisi olmayanları da ibretle takip ediyoruz. Bununla alakalı TBMM’de zaman zaman bu sorunu dile getiriyoruz. Elinde bir telefonla sosyal medya adreslerinde insanların onurlarına, haysiyetlerine, namuslarına, yaşantılarına haksız bir şekilde dil uzatmaları da çok kırıcı ve incitici. Her mesleğin kendisine ait onuru ve şerefi vardır. Bu mesleği bilgisi, birikimi, tecrübesi ve mücadelesi ile bilmeyen sadece çeşitli gelirler elde etmek için sahada olan insanlara hep birlikte bir tavır sergilememiz gerekiyor” şeklinde konuştu. Basının kendine ait sorumlulukları olduğunu da belirten Kılavuz, toplumun her katmanından, herkesin eleştirisel yaklaşabileceğini ama gazetecilik adı altında insanları utandıracak, yüz kızartacak anlayışla hareket eden insanları da kınadı. Kılavuz, “Yıllardır emeği, alın teri ile gecesini gündüzüne katarak, maddi ve manevi fedakarlıklar yapıp gazetecilik yapan basın ve medya mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Kalemini ve vicdanını birilerine emanet etmeyip, iradesini birilerine ipotek etmeyip bütün gazetecilerimizi de saygıyla selamlıyorum. Ben de olsam bir haksızlık, hukuksuzluk varsa bütün gazetecilerimiz eleştirmekte çok rahat olmalı” dedi.

 

“GAZETECİLİK ADI ALTINDA İTİBAR CELLATLIĞI YAPANLAR VAR”

Kılavuz, gazetecilerin haksız eleştiri veya haksız takdir ve övgülerle yanlış haber yapmasının doğru olmadığını belirterek, “Burada kim olursa olsun, siyaset, ticaret, bürokrasi, şehrin yöneticileri gazeteciler tarafından elbette gerektiğinde eleştirilecektir. Gerektiğinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı takdir edilmesi de elbette önemlidir. Ama ben kendim şahsım adına asla ve kesinlikle hiçbir basın mensubundan, gazetecimizden, medya mensubundan haketmediğim bir övgüyü ya da yazılı alamda şahsımla alakalı birtakım açıklamaları istemiyorum. Ama bazı makamları, birtakım imkanları gazetecileri susturmak adına gazetecileri gözdağı vermek adına bir uygulama yapılırsa da bu hiçbir şekilde açıklanamaz. Sözün bittiği yer olur. Gerçekten çok zor bir dönemden geçiyor yerel basın, gazeteciler olarak. Eğer ki kendi meslek aşkları, inançları, sorumlulukları, üstlerine yüklenen bir görev, tarihten günümüze vebal olarak kabul etmese de bırakanlar da oluyor. En kötüsü de şöyle bir talihsizlikle de karşılaşıyoruz, adı gazeteci basın mensubu, çok affedersiniz bir miktar paralarla bir takım maddi çıkarlarla basında değil de Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya alanlarda itibar cellatlığı yapıyorlar. Suikast düzenliyorlar ve ben utanarak ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“MERSİNİMİZ ÇOK ÖZEL BİR ÖNEME SAHİP”

Meclis kapandığından bugüne kadar Mersin’de vatandaşlarla bir araya gelerek, onların sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyip, çözüm bulma gayretinde olduklarının altını çizen Kılavuz, “Bugüne kadar verimli ve önemli programlarımız oldu. İnsanlarımızı dinliyoruz. Çiftçilerimiz, esnaflarımız, gençlerimizle, memurlarımızla buluşuyoruz. Kendilerinin istek ve taleplerini not alıyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında görüşmeler yaparak çözebileceğimiz hususlar olunca çözmeye çalışıyoruz. Ankara’da takip etmemiz gereken, meclis açıldıktan sonra gündeme getirmemiz gereken konuları da not alıyoruz. Mersinimiz çok özel bir öneme sahip. Tarım, turizm, ulaşım, sanayi, lojistik ile çok yönlü bir şehir. Mersin, Türkiye ve dünya adına çok kıymetli bir şehir. Bu zaman zarfında Mersinimizin sıkıntılarını, sorunlarını not alıyoruz” diye konuştu.

 

“ULAŞIMDAKİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

 Mersin’de özellikle ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını ve bunun bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini de ifade eden Kılavuz, “Ulaşımla alakalı ciddi sıkıntılarımız var. Hem şehir içi hem de ilçeleri birbirine bağlayan yollarımızla alakalı problem fazla. Mersin-Antalya yolunun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Çeşmeli-Taşucu otobanı kanayan bir yara. İnsanlarımız çok sıkıntı çekiyor, özellikle yaz döneminde. Yazın resmen trafik felç oluyor. Burası ile ilgili sayın bakanımızla görüştük. Buranın sıkıntılı olduğunu kendileri ile paylaştık. Kendilerinin de burada bulunduğunu ve sıkıntının farkında olduğunu belirtti. Çalışmaların artarak devam edeceğini ve en kısa zamanda tamamlanacağını ifade ettiler. Bölgesel havaalanı ile ilgili bir an evvel tamamlanması hakkında konuştuk. Mersin-Tarsus otobanının ücretsiz olmasını kendilerine aktardık. Tarsus-Çamlıyayla yolunun çeşitli eksiklikleri var onları paylaştık. Mut ve Karaman arasındaki bazı eksiklikleri de anlattık. Ayrıca bir sorun Mersin’de bazı yaylalarda ve bölgelerde telefonla ilgili şebeke sıkıntısı var. Ciddi anlamda mağdur olan arkadaşlarımız var. Bunu da hem soru önergesi olarak hem de konuşmalarımızda, genel kurulda ve ilgili bakanlığın bütçe görüşmesinde de dile getirdik, paylaştık” dedi.

 

“VATANDAŞIMIZIN SESİ OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ”

Kılavuz, vatandaşların sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini de ifade ederek, “Yine konuşacağız, susmayacağız, konularla alakalı duyarsız olmayacağız, unutmayacağız. Biz vatandaşımızın sesi olmaya gayret edeceğiz. Bu şehrin insanlarını çok seviyoruz ve onlara hizmet etmekten onur ve şeref duyuyoruz. Esas olan makam, mevki ne olursa olsun sorumluluğunuzu vicdanınızda yapmanın huzurunu ve rahatlığını yaşamanız gerekiyor. Biz de bir milletvekilinin yetkisi kapsamında gece, gündüz demeden insanlarımızın derdini kendimize dert ediyoruz. Kararlı bir mücadelenin içerisindeyiz” diye konuştu.

 

“SAĞLIKÇILARIMIZA MİNNETTARIZ”

Mersin’de çalışmalarının yoğun bir şekilde devam edeceğinin altını çizen Kılavuz, Mersin’e karşı vefalarının olduğunu dile getirdi. Kılavuz, “Mersin’de yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam edecek. Bizim Mersin’e karşı vefamız var. Mersin’e hizmet etmek boynumuzun borcu. Milletvekili olup, olmamamız önemli değil. Hayatımız boyunca Mersin’e karşı sonsuz bir saygımız olacaktır. Mersin'de yaşayan her bir vatandaşımızı kalbimizde, gönlümüzde taşıyacağız. Mersin bizim için çok değerli. Mersin’in kıymetini bilmek gerekiyor. Özellikle Covid-19’a karşı insan üstü gayretleriyle fedakarlığın zirvesinde olan sağlıkçılarımıza gerçekten minnettarım. Şükranlarımı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Sağlıkçılarımız her türlü takdirin üzerinde bir mücadele içerisinde. İnsanların yaşaması için canlarını riske atıyorlar. Dolayısıyla hasta sahibi insanlar anne, baba, eş, yakınlarına dokunmaktan kaçarken, sağlıkçılarımızın hepimizin yakınlarını yaşatmak adına büyük bir fedakarlığın içerisindeler. Her birine çok teşekkür ediyorum. Aşısını olmayan her insana da aşısını olmaya davet ediyorum. Aşı vurulalım” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA