Mecliste Mersin gündemi unutuldu, İstanbul metrosunun simgesi konuşuldu




Tarih: 9 Eylül 2021 Perşembe 17:48


Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda Mersin gündemi unutuldu, İstanbul metrosunun simgesinden, otoban yollarının ücretlerine birçok konu konuşuldu. Mecliste dilek ve temenniler bölümünde CHP’li Meclis Üyesi ÜnzileKuru’nun genel siyaset ile ilgili açıklamalarda bulunması üzerine, AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da genel siyasetle cevap vermesine Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan tepki gösterdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Mecliste genel siyaset konuşuldu, Mersin unutuldu. Mecliste dilek ve temenniler bölümünde CHP’li Meclis Üyesi ÜnzileKuru’nun genel siyaset ile ilgili açıklamalarda bulunması üzerine, AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan da genel siyasetle cevap vermesine Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan tepki gösterdi. CHP’li Meclis Üyesi dilek ve temenniler kısmında söz alarak, İstanbul metrosunun simgesinden, Mersin-İstanbul otobanının pahalılığına kadar pek çok konuya değinirken, Mersin hakkında çok fazla konuşmaması dikkat çekti. Kuru, “Sayın Topkara ayrımcılıkla mı suçladı öyle mi yorumladım? Ayrımcılık ile suçlanılacaksa önce iktidarı suçlamamız lazım. İstanbul’da Metronun simgesi değiştiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan dağıtılan yardımlara bakıyoruz yüzde 97’si ittifak belediyelerine gitmiş. Yeni öğretim yılı da başladı. Öğrencilere ve öğretmenlere sağlıklı bir eğitim yılı diliyorum. Burada da bir eleştiri yapmak istiyorum. Yıllardır bu hükümet üretime yön vermek yerine inşaata, yollara, köprülere rant sağlamaları yol açtı. Kızım İstanbul’da üniversite kazandı. Giderken yeni açılmış yolları kullandık. Yollar boştu. Ama bu şirketlerle yapılan anlaşmalarda bunların parası garanti edildi. Bu para hepimizin cebinden çıkıyor. Bunlar da bizim ekonomimizin çökmesine neden oluyor” dedi.

AKTAN, “MECLİSİN ARTIK MERSİN’E SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”           

Kuru’nun konuşmasının ardından söz alan AK Partili Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan da Kuru’ya genel siyaset yaptığı için tepki göstermesine rağmen o da genel siyasetle cevap verdi. İktidarın yaptığı yatırımlardan söz eden Özturan da Mersin hakkında çok fazla açıklamada bulunmadı. Özturan, “ÜnzileHanım her mecliste, her platformda genel siyaset konuşuyor. Biz burada hep yereli tartışalım diyoruz, genele girmeyelim diyoruz. Meclis amacından çıkıyor dedik. Biz iktidar olarak Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulduğu günden bu yana yaptığımız devrimler hepsi ortadadır. Çalışmalar, insanlarımızın takdirini görüyor ki biz yüzde 52 oy alıyoruz. Siz bugün eleştiri yaparken dozunu kaçırıyorsunuz. Hep afaki sözlerle konuşuyorsunuz. Bugün Türkiye’de en büyük ağları ördük. Alt yapı, metroları görüyoruz. İstanbul Belediyesi geldiği günden beri metro konuşuyor ama hala ortada bir metro yok. Şu anda 60 milyar TL İstanbul’un geleceği için metro ağı örüyoruz. Bırakın da ulaştırma Bakanlığı hizmet yapmışken logosu olsun” şeklinde konuştu. Konuşmaların üzerine söz alan Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ise genel siyaset yapılmasına tepki göstererek, meclisin zamanının boşa harcandığını savundu. Aktan, “Bu meclisimizin zamanını harcıyoruz. Konuşmalar yapılabilir ama konuşmak için konuşan arkadaşlarımız da var. Sokaktaki dedikoduyu bile konuşan arkadaşlarımız var. Hükümetin yaptığı iyi şeyler var mı, var. Büyükşehrin de yaptığı iyi şeyler var. Eleştirilecekse eleştirelim ama çok boş konuşuyoruz. Zaman su gibi geçiyor. Benim kanalizasyonum yapılsın, içmesuyum yapılsın, arıtması yapılsın istiyoruz. Meclisin artık Mersin’e sahip çıkması gerekiyor” diyerek sitemde bulundu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA