‘Gönüllü Katılım Toplantıları’nın ikinci turu Gülnar ilçesinden başladı




Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 14:18


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün ‘Gönüllü Katılım Toplantıları’nın ikinci turu Gülnar ilçesinden başladı. 2020 yılında 13 ilçede gerçekleştirilen ilk tur toplantılarının ardından çok sayıda gönüllü, Büyükşehir’in hizmetlerinde görev aldı.

Büyükşehir’in ilk gönüllüsü olan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile birlikte Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu’nun da katıldığı toplantıda gelinen süreçte yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantıda ileriye yönelik atılacak adımlar da konuşuldu.

Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nde ve Dayıcık Mahallesi’nde düzenlenen toplantılara Gülnar’ın civar köylerinden çok sayıda kadın katıldı. Toplantılarda, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kadın Üretici Stantları’, ‘Teksin Uygulaması’ ve ‘Dosthane’ gibi bazı hizmetleri anlatıldı. Kadınların bu hizmetlerden nasıl haberdar olabileceği, nasıl yararlanabileceği ve çalışmalarda ne şekilde yer alabilecekleri konularında bilgiler verildi. Kadınların hizmetler konusundaki taleplerinin de dinlendiği toplantıda, ortak yapılabilecek çalışmalar üzerinde de fikir alışverişinde bulunuldu. 

 

“SİZLERDEN GELEN FİKİRLER, YAPILAN HİZMETLERE YOL ÇİZDİ”

Büyükşehir’in İlk Gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, ilk turda 13 ilçeyi gezip kadınlarla buluştuklarını söyledi. İlçelerdeki kadınların neler yaptıklarını, nelere ihtiyaç duyduklarını, çocukları, kendileri ve aileleri için neler yapılabileceğini yerinde gördüklerini kaydeden Seçer, ilk turun ardından bir sonuç çıkarttıklarını vurguladı.İlk turda elde edilen sonuçlar üzerine hizmet geliştirdiklerini belirten Meral Seçer, “13 ilçeyi dolaştık. Buradaki dolaşma amacımız neydi? Kadınlarla buluşup, kadınlarımız ne iş yaparlar, nelere ihtiyaçları var, kendileri için, çocukları için, ailesi için ne istiyorlar? İhtiyaçları nelerdir? Karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Burada şunu gördük ki; biz sadece fikir vererek değil, onların fikirlerini alarak da doğru yolda gideceğiz çünkü bu şeyleri yaşayan sizlersiniz, sizlerden gelen fikirler, yapılan hizmetlere yol çizdi” dedi.

 

MERAL SEÇER’DEN MÜJDE: “ARAŞTIRMALARIMIZIN SONUNA GELDİK”

Meral Seçer, süreç içerisinde atılan adımlardan bazılarını örnek gösterdi. İlk tur toplantılarında, kadınların ürünlerini satacak yer ihtiyacını belirtmesi üzerine ‘Kadın Üretici Stantları’nın kurulduğunu belirten Seçer, Gülnar’da önemli bir çalışmanın yapıldığını da sözlerine ekledi. Meral Seçer, şunları söyledi:  “Geçen yıl Atalık Sarı Buğday’da, beş ton buğdayı katma değerli ürünler haline çevirdik. Bulgur, un, erişte yapmıştık ve bunu ‘Mersinden’ markasıyla satışa sunduk. İnsanlar hem Mersin’i tanımış oldular hem de bu ürünün nerede üretildiğini merak edip baktılar. Çünkü pakette Silifke Balandız Atalık Sarı Buğday yazıyordu. Aynı şeyi biz bu yıl, nohut için yapacağız. Bu sene de Büyükşehir’in nohutla ilgili projesine paydaş olduk. Gülnar’ın isminin nasıl duyulacağı, bu ürünün katma değere nasıl çevrileceği konusunda araştırmalarımızın sonuna geldik.”

 

“İSTEDİĞİNİZ ŞEYİ BİR TELEFON TUŞUYLA YAPABİLECEKSİNİZ”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ile birlikte bu toplantılara diğer ilçelerde de devam edeceklerini sözlerine ekleyen Meral Seçer, “Bu görüşmelere devam edeceğiz ama sizlere şunu da anlatmak istiyorum; örneğin ALO 185’i bilen var mı? Bizim sahalara giderek yapmak istediğiniz şeyi siz bir telefon tuşuyla yapabileceksiniz. Büyükşehir’in yeni uygulaması. Telefonlarınıza indiriyorsunuz. Bu hatta taleplerinizi, dileklerinizi, teşekkürlerinizi, her şeyinizi aktarabiliyorsunuz” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin dijital ortamda önemli bir çalışma daha yaptığını duyuran Seçer, Mersin Büyükşehir’in ‘Sanal Kadın Üretici Pazarı’ ile belediyeler arasında bir ilki gerçekleştireceğini söyledi. Seçer, “Burada ürünlerinizin satılacağını mecralar yaratılıyor. Tam bu noktada eğitim gerekiyorsa, bu eğitim de sizlere verilecek. Hangi eğitimi istiyorsanız onun üzerinden ilerleyelim. Buranın bilinirliği, tanınırlığı Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından yapılacak, söz veriyorum” diye konuştu.

 

“BU TOPLANTILARI, YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARDA REHBER OLARAK KULLANIYORUZ”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise toplantılardan çıkan sonuçları önemsediklerini vurgulayarak, “Gülnar’da kadınlarımızla birlikte olmak, onların taleplerini, şikayetlerini, ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geldik. Gönüllü çalışmalar silsilelerimizin bu yılki ilk durağı oldu. Böyle büyük toplantılar yapıp sonra akabinde bu toplantıları, yapacağımız çalışmalarda rehber olarak kullanıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA