MHP’li Tufan Nenni’den CHP’ye saygısızlık




Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 16:45


Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı İkinci Birleşimi Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Mecliste Tufan Nenni’nin CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine söylediği sözler meclisi gerdi. Nenni, CHP’li meclis üyelerini hedef alarak “CHP’li meclis üyesinin tek görevi HDP’nin destekçisi olmak ve Vahap Seçer’e bir laf söylenirse bunları engellemek. Başka bir icraatları yok. Sizler Atatürk’ün askeri olarak çıktığınız yola Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” dedi.

Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı Eylül Ayı İkinci Birleşimi’nde MHP'li Meclis üyesi Tufan Nenni, söylediği sözlerle meclisi gerdi. Tufan Nenni’nin CHP’yi hedef alarak söylediği sözler, mecliste önce sözlü tartışmaya döndü sonra meclis birbirine girdi. MHP’li Tufan Nenni, geçtiğimiz gün yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşananlarla ilgili “tiyatro” açıklamasında bulunarak, “Demokrasi dersi vermeye kalkanlar bu dersten sınıfta kaldılar. Her ağızlarını açtıklarında bize insan haklarından, özgürlükten, düşünce özgürlüğünden bahsedenler, dün seçilmiş bir belediye başkanının mikrofonun sesini kıstılar işlerine gelmeyince. Elimde bir önerge var. Huzurkent Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan 325 ada 1 parseldeki hal yeri olarak ayrılmış, tahsisin mezarlık ihtiyacı olduğundan mezarlık yeri olarak değiştirilmesi meclisimizin onayına sunuyorum. 01.01.2020 Muzaffer Döşlü, CHP Meclis üyesi.  Muzaffer Bey, böyle bir önerge verdiniz. O gün Muhittin Bey de bana teşekkür etti. Bir gün sonra mezarlık daire başkanlığına gidip mezarlığın nasıl çözüleceği ile ilgili konuşma yaptık. Neticede bir şey çıkmadı. CHP’li ve HDP’li meclis üyesi arkadaşlarımız ile birlikte komisyonlara sunuldu. Komisyon kararı ile burada 15 kişinin imzası var” dedi.

 

NENNİ: “SİZLER ATATÜRK’ÜN ASKERİ OLARAK ÇIKTIĞINIZ YOLA ABDULLAH ÖCALAN’IN HEVALLERİ OLARAK BİTİRDİNİZ”

Mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanlış yönlendirildiğini de öne süren Nenni, “Mecliste sayın büyükşehir belediye başkanım 200 kişilik yer var dedi. Yılda 30 kişi defnediliyor dedi. 6-7 yıl mezarlık ihtiyacı yok dedi. Sizler oraya gittiniz mi? Mezarlığı gördünüz mü? Burada imzanız var. Şu anda mezarlığı tek tek gezdim. Ne söylediği gibi yılda 30 tane defin var ne de 200 kişilik yer var. Gelin beni utandırın dedim. Ama Vahap Seçer dün bilgisiz konuştu çünkü sizler onu, bürokratları yanlış yönlendiriyor. Bilmiyor, bilmeden konuşuyor.  CHP’li meclis üyesinin tek görevi HDP’nin destekçisi olmak ve Vahap Seçer’e bir laf söylenirse bunları engellemek. Başka bir icraatları yok. Sizler Atatürk’ün askeri olarak çıktığınız yola Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz. Sizin seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşı okumuyor. Gözünüzün içine baka baka bunu izliyorsunuz” diyerek CHP’li meclis üyelerini hedef aldı.

 

GÜLTAK: “MEMLEKETİN İMARA İHTİYACI VAR”

Mecliste bu gerginliğin yanı sıra Akdeniz ilçesi 1/1000’lik 1. Etap 1. Bölümün sonuçlanması da gündeme geldi. Gültak, 1/1000’liklerin uzamasının nedeni olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni gösterdi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “1/1000’lik 1. Etap 1. Bölümü, tüm bürokratlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Sonuçlandırdık. Aslında biz bunu 8,9 ay önce sonuçlandırmıştık. 9 ay önce niye geçirmedik? Büyükşehir 1/5000’likleri hazırlamadığı için geçiremedik. Hazırlamış olsaydı, geçirmiş olsaydı 9 ay önce geçmişti. Gecikme var ama büyükşehirde olduğu için gecikme var. 9 aydır bekliyoruz. Hala beklediğimiz bir şey var. 1. Etabın 2. Bölümü yani GMK’nın üstü. Biz o konuda da hazırladık hemen hemen. Ama hala 5000’lik yok ortada. Burada da bir gecikme var. GMK’nın üstünde ihtiyaç hızlı, acil. Buradan da büyükşehir meclis üyelerimize, Başkanımız Seçer’e sesleniyorum. 1. Etap 2. Bölüm 5000’liğini hızlıca bitirelim. Memleketin imara ihtiyacı var. Hala bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ŞEHRİN EN ÖNEMLİ PLANLARI İÇİN TARİH İSTİYORUM”

Yenişehir, Toroslar, Mezitli 1000’lik imar planlarının hepsinin geçtiğini öne süren Gültak, “Biz hala bekliyoruz. Bizde bir şeyler ağır aksak gidiyor. Amaç nedir kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Hepsi önemli ama bunlardan çok daha önemli olan 2. Etabı bekliyoruz. 9,10 ay oldu. Tıkır tıkır işlemiyor. Dün dile getirdim ortalık karıştı. 20 yıldır gelmeyen tarım görüşlerini getirdik. 10 aydır tık yok. 10 ay sonra tık olur mu bilmiyorum. Ben büyükşehir belediye başkanından net bir tarih istiyorum. 2. Etabın önemi şu; birçok tarım arazisini ortak görüşlerle imara açıyoruz. Bu açılan yerlerin hepsini lojistik alan ve sanayi alanı. 2. Etap imar planları bir an önce bitsin, lojistik ve sanayi alanları açılsın ve yeni istihdam alanları, yeni iş imkanları oluşsun. Vergilerimiz çoğalsın, ülkemizin ve şehrimizin kazancı artsın. Şehrin en önemli planları için tarih istiyorum. Akdeniz’in değil şehrin bütün imajını değiştirecek bir plandır. 2. Etap bekliyor ama niye bekliyor ben bilmiyorum. Komisyon üyeleri veya grup sözcülerinin şöyle bir ithamları varsa imar müdürüme, bağlı olduğu başkan yardımcısına gidip de şunları çalışalım deyip de herhangi bir evrak alamadıysa bunun gereğini yaparız. Ama bu külliyen yalan. Bunlarla ilgili bir sürü toplantı yapıldı. Şahsım ve belediye üzerinden yaptığınız işlerle bu işler çözülmüyor. Tüm yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA