Mersin peyzajı kış mevsime göre hazırlanıyor




Tarih: 15 Eylül 2021 Çarşamba 17:40


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri, kentin peyzajını kış mevsimi için hazırlamaya başladı. Eylül ayının gelmesi ile birlikte mevsimlik çiçek dikimi için kent genelinde toprak ve bitki bakım çalışmaları gerçekleştiren ekipler, mevsime uygun çiçek dikimi de yapıyor.

Toprak ıslahı ve tesviye çalışmaları sürüyor

Ekipler, Adnan Menderes Bulvarı ve 4. Çevreyolu’nda toprak ıslahı, mevsimlik çalı ve çiçek dikimi, tesviye ve yeşil alan oluşturma çalışmaları yürütüyor. Hizmete yeni açılacak 4. Çevreyolu’ndaki refüjde çalışmalarını sürdüren ekipler, Euonymusjaponica, Aurea, Photiniafraseri, Viburnumlucidum, Loropetalumchinense, Lagerstroemiaindica, Neriumoleandernana, Polygalamyrtifolia ve Grevillearobusta türlerinin dikimini yapıyor. Adnan Menderes Bulvarı refüjünde yenileme ve iyileştirme çalışmalarına devam eden Park ve Bahçeler ekipleri, bitkisel materyal desteği ve kot farkının tekrar ayarlanması için toprak serme işlemi de yürütüyor. Ekipler, su tasarrufu sağlamak için yürüttüğü otomatik sulama sistemi kurulum çalışmalarına da devam ediyor.  Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri derefüjlerde kullanım ömrünü tamamlayan bordürleri yeniliyor. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA