Çay Mahallesi’nin yol çilesi sona eriyor




Tarih: 21 Eylül 2021 Salı 14:15


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’de ‘her bölgeye eşit hizmet götürme’ anlayışıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi 40 yıldır hasretini çektiği asfaltlanmış yollara kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Çay Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Seçer, kısa süre içinde Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nin makinelerinin mahalleye gireceğini duyurmuştu. Zaman kaybetmeden harekete geçen Büyükşehir ekipleri, Çay Mahallesi’nin yollarında asfaltın daha sağlam ve kaliteli olması için hazırlık işlemlerine başladı. Asfalta hazırlık işlemleri tamamlandığında yol yapım ekipleri, toplam 13 kilometrelik yolu sıcak asfalta kavuşturacak.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Çay Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yürütüyor. Kepçe, greyder, asfalt kazıma makinesi ve silindirler ile son hızla çalışma yürüten ekipler, yolları asfalta hazırlıyor. Mahalle aralarının dar olmasından dolayı mahalle sakinlerine rahatsızlık vermemek için dikkatli çalışan yol yapım ekipleri, kısa süre sonra sıcak asfalt kaplama çalışmasına başlayacak.  Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Yol Asfalt Şube Müdürlüğü’nde Yol Asfalt Saha Formeni olarak görev yapan Selim Cengiz, Çay Mahallesi’nde gerçekleştirecekleri toplam 13 kilometrelik yol çalışması için asfalta ön hazırlık yaptıklarını ifade ederek, “Bütün mahalle aralarında asfalt kazıma çalışması yapıyoruz, kepçe, greyder, asfalt kazıma makinesi, kamyon, silindirlerimizle beraber. Kesinlikle yama işlemi yapmıyoruz. Mahallenin bütün genelinde sıcak asfalt kaplaması yapıyoruz. Vahap Başkanımız da Çay Mahallesi halkına bir söz vermişti. Bayağı mağdur kalmışlar gerçekten. İkinci, üçüncü katlara su gitmediğini anlatıyorlar. Bu sorunlarının da giderildiğini söylüyorlar, memnunlar” dedi. Kış ayına girmeden asfalt çalışmasını bitirmeyi planladıklarını belirten Cengiz, “Sokaklar biraz dar, daha da erken bitirebilirdik. Sokaklarda araç gereçlerin çalışması biraz sıkıntı veriyor alan dar olduğu için. Ama kısa bir sürede, yağmur başlamadan bitirmeyi planlıyoruz. Vatandaşın memnuniyeti bizi de memnun ediyor” diye konuştu.

 

“BU ÇALIŞMALARI GÖRDÜKTEN SONRA MERSİNLİ OLDUĞUMUZU YENİ HİSSEDİYORUZ”

Çay Mahallesi’nde üç dönemdir görev yapan Muhtar Ahmet Akyol, 40 senedir mahallede oturduklarını, şimdiye kadar hiçbir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın mahalleleriyle ilgilenmediğini vurgulayarak, “Hiçbir Belediye Başkanı altyapıya el atmadı, bir avuç asfalt dökmedi. Allah Vahap Başkanımızdan razı olsun. Vahap Başkan’la gurur duyuyoruz. Çay Mahallesi halkı da saygıyla, sevgiyle selamlıyor. Bu çalışmaları gördükten sonra Mersinli olduğumuzu yeni hissediyoruz. Biz eskiden diyorduk ki ‘Ya Anamur’un bir köyündeyiz, ya Silifke’nin bir köyündeyiz’. Biz şehir içinde yaşadığımızı bilmiyorduk. Vahap Başkan elini taşın altına koydu. Ç ay, Çilek’in altyapısının da suyunun da asfaltının da hepsinin sorumluluğunu üzerine aldı. Vatandaşa söz verdi. Allah razı olsun şimdi de çalışmaya devam ediyoruz. Asfalt bittikten sonra onun ayağının önünde kurban keseceğiz. Halk onu teşekkürle, sloganla yolcu edecek” ifadelerine yer verdi. Eski dönemlerde hiçbir Büyükşehir Belediye Başkanıyla yüz yüze görüşme imkanına sahip olamadığını söyleyen Akyol, “Hiçbir belediye başkanı halkın içinde kalkıp da parkta, kahvede, sokakta bir vatandaşla tokalaşmamıştır. Buyurun, hodri meydan ben hazırım. Hangi başkan benimle görüşmüşse gelsin desin ki ‘Ben gelmişim, görüşmüşüm’. Üçüncü dönemdir muhtarlık yapıyorum fakat Vahap Başkan’dan başka Başkan görmedim” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: mbb, çaymahallesi, vahapseçer, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA