Tarsus’a okuma salonu kazandırılıyor




Tarih: 24 Eylül 2021 Cuma 13:48


Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir, Tarsus’ta konutlaşmanın hızla devam ettiği yeni yerleşim alanı olan Altaylılar Mahallesi’nde bulunan Ötüken Vadi Park içerisine bir okuma salonu kazandırıyor. Okuma salonu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kültürel Tesisler Şube Müdürlüğü çatısı altındaki Kütüphane Şefliği’nin sorumluluğunda olacak.

Mahalle sakinlerinin okuma salonu talebi üzerine harekete geçen Büyükşehir ekipleri, çalışma kapsamında ilk olarak üst katı Kadın ve Çocuk Atölyesi olarak kullanılan binanın alt bölümünde yer alan kemerlerin arasındaki boşlukları alüminyum doğramalarla kapattı. İç kısımda mutfak, personel ofisi, tuvalet, arşiv, okuma ve çalışma alanları yer alan, ferah ortamıyla dikkat çeken Ötüken Vadi Park Okuma Salonu, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Ekipler, ayrıca özel gereksinimli vatandaşların rahatça kullanabilmesi için engelli rampaları da yerleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nde Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Oğuzhan Özerden, salonun tüm vatandaşların kullanımına uygun yapıldığını dile getirerek, “Öncelikle burada merdiven ve engelli vatandaşlarımız için engelli rampası yapılmıştır. Daha sonra alüminyum doğramadan, alüminyum giydirme cephe yapılmıştır” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN RAHAT, KONFORLU ZAMAN GEÇİREBİLECEĞİ BİR ALAN OLARAK DÜŞÜNÜLDÜ”

Yapım Bakım Onarım Şube Müdürlüğü’nde görevli Makine Mühendisi Murat Şahin ise “Muhtarımızın ve vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in katkılarıyla çok amaçlı salonumuzu inşa etmiş bulunmaktayız. Vatandaşımızın rahat, konforlu zaman geçirebileceği bir alan olarak düşünüldü. Kışın soğuktan, yazın da sıcaktan etkilenmemeleri için 2 tane 48 bin Btu’luk klima, 1 tane 9 bin Btu’luk klima monte edildi. Tuvaletler ve ortak kullanım alanları hijyenik şartlara tamamen uymaktadır. Hijyenik klozetler, hijyenik lavabolar, fotoselli bataryalar ve fotoselli kağıtlar olmak üzere tamamıyla temassız çalışan malzemeler, ürünler seçilmiştir” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA