Gültak: “Siz önce yasal olmayan işleri düzeltin, insanlara örnek olun”




Tarih: 4 Ekim 2021 Pazartesi 17:24


Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ilk toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında yapılan meclis toplantısında Akdeniz’de yer alan kaçak yapılarla ilgili konu gündeme geldi. HDP’li meclis üyesi Salih Akbaş kaçak bir binada oturduğunu ve bu kaçak yapının yeşil alana taşması ile birlikte yapılan şikayet doğrultusunda işleme başlandığını belirten Gültak, “Siz meclis üyesi olarak yıllarca kaçak binada oturmuşsunuz. Yolda ve yeşil alanda oturmuşsunuz, keşke bunu bir meclis üyesi olarak yapmasaydınız. Siz önce yasal olmayan işleri düzeltin. Oturduğunuz işletmelerinizi, evlerinizi düzeltin. İnsanlara örnek olun. Ben kaçak bir evde oturuyorum, yıkıyorum, yenisini yapıyorum deyin. İnsanlara kötü örnek olmayın” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısı, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleşti. Konferans salonunda gerçekleşen meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte başladı. Bir önceki tutanak özetinin kabulünden sonra ise toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyona sevk edilen gündem maddelerinin içerisinde Belediye Meclis Başkanı ve üyelerine 2022 yılında Meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarı tespiti ile ilgili teklif. 2022 Mali yılı vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri; 2022 Mali Yılı Performans Programı ve 2022 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili teklif yer alırken, diğer gündem maddeleri ise şu şekilde oldu; “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Başkanlık bünyesinde faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla hazırlanan Görev ve Çalışma Yönetmeliği ve Başkanlık bünyesinde görev yapan personelin terfi, eğitim, kariyer planlaması, ikramiye ile ilgili kararlarda kullanılmasını sağlamak üzere hazırlanan Performans Değerlendirme Yönetmeliği ile ilgili teklifler. Akdeniz Belediyesi ile Akdeniz Kent Konseyi iş birliğinde yapımı gerçekleştirilen Çocuk Kütüphanesi'nin açılması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden izin alınmasıyla ilgili teklif.”

 

“KENT MERKEZİNDE YEPYENİ BİR MAHALLE YÜKSELECEK”

Akdeniz ilçesinde Barış Mahallesi’nde başlayan dönüşümde arsa bazlı olarak hak sahipleri ile yüzde 87 anlaşma sağlandığını ifade eden Gültak, “Tapu devirlerinde de 1 ay içinde yüzde 75’i bulacak. Her yönüyle modern bir mahallenin inşa edileceği Barış’ta, yılbaşından sonra temel atma işi başlayacak. Projede 415 konut, 45 işyeri, bir cami, bir kreş bir de kültür evimiz var. Otoparkları, peyzaj alanları, spor alanları ile kent merkezinde yepyeni bir mahalle yükselecek” diyerek, Turgut Reis Mahallesi’ni kapsayan kentsel dönüşüm projesinin de devam ettiğinin altını çizdi. Her fırsatta Akdeniz’in Mersin’in kalbi olduğunu fakat yıllardır kaderine mahkum edildiğini dile getiren Gültak, “Bu konuda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımız Sayın Lütfi Elvan ve Murat Kurum ile TOKİ yetkililerine, ayrıca Meclis üyelerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Uzun uğraşlarla 1 yılda bu noktaya geldik. Tabi kolay değil, bu işleri yapabilmek. Barış Mahallesi’ni birkaç kez ziyaret ettim, vatandaşların memnuniyeti çok. Bu da bizleri sevindiriyor. Akdeniz’e hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

“KAÇAK BİR BİNA YETMEZ GİBİ BİR DE YEŞİL ALANA TAŞMIŞ”

Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde bulunan bir alanla ilgili, tır garajı olarak kullanılan alanın yol ve yeşil alana isabet ettiğini ve bu konunun CİMER’e taşınması ile birlikte işlem yapıldığını belirten Gültak, “Bu konu davalık bir konu. Karşı taraf bunu idari mahkemeye taşıdı. Mahkemenin vereceği bütün kararlar hepimizin kararların üstündedir ama şöyle bir algı yaratmanız doğru değil. Sanki ben, belediye başkanlığımın gücünü kullanarak bir taneninizi tehdit ediyorum diye bir şey yaratmanız külliyen yanlış bilgi. Cumhurbaşkanlığına bir şikayet var. Yerinde yapılan tüm tespitler kurum müdürleri tarafından yapıldı. Ve kimsenin ruhsatlı malına, arsasına karışmadık. Ruhsatlı bir bina değil, kaçak bir bina yetmez gibi bir de yeşil alana taşmış. Zabıtanın yaptığının denetimler sonucunda buranın ruhsatsız olduğu da belirlendi ve bu bilgiler büyükşehir ile paylaşıldı. Büyükşehir de orayla ilgili gerekli açıklamaları yapacak. Tekrar söylüyorum biz kendi imkanlarımızı kullanarak hiçbir meclis üyemizin üstüne gitme gibi bir durumumuz yok. Burada resmi bir şikayet var. Özellikle muhalefet meclis üyelerine söylüyorum. Elinize bir kağıt, kalem alın. Ne kadar bu şekilde tespit ettiğiniz yerler varsa bunların hepsini yazılı olarak bize başvurun, eğer bu başvurularınız değerlendirilmez ve gereği yapılmazsa o zaman gelin burada konuşalım. Algı yaratmayın” ifadelerine yer verdi.

 

“SİZ ÖNCE YASAL OLMAYAN İŞLERİ DÜZELTİN, İNSANLARA ÖRNEK OLUN”

Gültak konu ile ilgili muhalefet üyelerine çağrısını yenileyerek, “Alın elinize kağıdı kalemi, şurada şöyle bir yerde şu kişiye imkanlar sağlandığını görmekteyim, bunun incelenip tarafıma bilgi verilmesi diye bize dilekçe yazın. Bakın biz nasıl işlem yapıyoruz. Siz meclis üyesi olarak yıllarca kaçak binada oturmuşsunuz. Yolda ve yeşil alanda oturmuşsunuz, keşke bunu bir meclis üyesi olarak yapmasaydınız. Çünkü siz buraya meclis üyesi olarak şunun için seçildiniz; kanunları uygulama adına seçildiniz, kaçakla mücadele için seçildiniz, yasal olmayan şeylerle ilgili mücadele için seçildiniz. Keşke bunu yapmasaydınız. Ne kadar ayıp bir şey bir meclis üyesinin kaçak bir binada oturması. Mesele şahsi mesele değil. CİMER’e şikayet var ve ben bu şikayeti değerlendirmek zorundayım. Ben durduk yere, hiçbir şikayet yokken Salih Bey’in kardeşinin yeri varmış da diye bir iş yapmıyorum. Buradan tüm vatandaşlara sesleniyorum. Bu tarz konularda direkt bize veya CİMER’e şikayet edin. Biz kimsenin üstüne gitmiyoruz. Bunlardan size bir şey çıkmaz, sizi daha çok rencide eder bu işler. Benim alt soyum, oğlum, kızım, gelinim, damadım kim varsa ki şu anda yok bunlar da siz bunu dilekçe ile verirseniz ben de işlem yapmazsam namerdim. Hodri meydan. Siz önce yasal olmayan işleri düzeltin. Oturduğunuz işletmelerinizi, evlerinizi düzeltin. İnsanlara örnek olun. Ben kaçak bir evde oturuyorum, yıkıyorum, yenisini yapıyorum deyin. İnsanlara kötü örnek olmayın” ifadelerine yer verdi. Akdeniz Belediyesi tarafından, ilki 2019 yılında düzenlenen Karaduvar Balık Festivali’nin, bu yıl 9-10 Ekim 2021 tarihlerinde ikincisini düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Gültak; “İlk festivalimize çok büyük rağbet olmuştu. Tabi pandemi nedeniyle geçen yıl festivalimizi yapamadık. Tüm Meclis üyelerimizi, grup sözcülerimizi ve bütün vatandaşlarımızı, bu hafta sonu düzenleyeceğimiz Karaduvar Balık Festivali’ne davet ediyorum” dedi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA