Estetisyenler erkeklere de cilt bakımı öneriyor




Tarih: 5 Ekim 2021 Salı 15:34


İbrahim Doğan Hair Artist Estetisyenlerinden Pınar Yeşil ve Büşra Aktay, erkeklerin de cilt bakımı yaptırmaları gerektiğini ifade ederek erkeklere uygulanan cilt bakımının faydaları hakkında açıklamalarda bulundular.

Haber- Sevcan Akgül

İbrahim Doğan Hair Artist Estetisyenlerinden Pınar Yeşil ve Büşra Aktay, erkeklerin de cilt bakımına önem vermeleri gerektiğine ve cilt bakımını düzenli olarak yaptırmaları gerektiğine dikkat çekti. Erkeklere uygulanan cilt bakımının faydalarından bahseden Yeşil ve Aktay, “Parlak ve pürüzsüz bir görünüm, doğru cilt bakımı ile başlar. Cildin güzelliğini korumak için yapılması gereken cilt bakımı, cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek için yapılan uygulamaları kapsar. Bu şekilde kusursuz cilde sahip olabilirsiniz. Cilt analizi yapılıp cilt için uygun bir protokol hazırlanır. Cildi kir, toz ve makyaj artıklarından temizlenip, bir sonra ki aşamada kullanılacak ürünün cilde nüfusunu kolaylaştırılır” ifadelerini kullandılar.

 

 

“PEELİNG YARDIMIYLA ÖLÜ HÜCRELER CİLTTEN ARINDIRILIR”

Yeşil ve Aktay cilde uygun ürünler kullanılarak peeling yardımıyla cilt üzerindeki ölü hücrelerin ciltten arındırıldığını belirterek, “Ayrıca peeling masaj etkisi yaratarak kan dolaşımını hızlandırıp cildin daha genç görünmesi sağlanacaktır. Cildin yapısına uygun süre de buhar verilir. Buhar cildi nemlendirip, komedonların (siyah nokta) rahatlıkla çıkmasını sağlayacaktır. Komedon ve sebumlar fazla tahrip etmeden temizlenir. Hydrafacail vakum ile gözenekler derinlemesine temizlenir. İnce kırışıklıklar için iyi olan vakum işlemi önemli rol oynar. Ozon buharı verilip cilt üzerindeki yağ tabakası kurutulur. Aynı zamanda bakteri ve mikropların yok olması sağlanılır. Cildin ihtiyacına göre maske uygulanıp daha genç ve pürüzsüz görünmesi sağlanılır. Tonik ile gözenekler dezenfekte edilip sıkılaştırılır. Cilde yapılan uygulamalar sonrası yorulan cilde masaj yapılarak rahatlatılır. Cilt yapısını tanıyıp eksikleri gidermek adına bakım yapmak oldukça önemlidir. Böylece daha sağlıklı görünen, aydınlık ciltlere sahip olunabilir. Cildin eksiklerini görmemek, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak akne, yara vb. farklı cilt sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir. Cilt bakımının her ay uzman kişiler tarafından yapılmasını tavsiye ederiz” dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA