’Nazım Hikmet: Şairin aşkı ve kaderi’ oyunu Mersinlilerle buluştu




Tarih: 8 Ekim 2021 Cuma 14:49


St. Petersburg Türkiye ile Bilimsel ve Kültürel İlişkiler Derneği, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin desteğiyle, St. Petersburg Devlet Mimigrantı Tiyatrosu’nun ’Nazım Hikmet: Şairin aşkı ve kaderi’ adlı tiyatro oyununu tiyatroseverlerle buluştu.

Haber- Sevcan Akgül

Ünlü Şair Nazım Hikmet'in hayatı ve eserlerini konu alan tiyatro oyunu, Mersinli izleyicisi ile buluştu. İlk olarak Akkuyu NGS sahası yakınlarında bulunan bir otelde gösterime giren oyun sonrasında ise Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda meraklısı ile buluştu.  Nazım Hikmet’in biyografisi ve eserlerinin temelinde sahnelenen oyun, dünyaca ünlü şairin çalışmalarını ve hayatının az bilinen yönlerini ortaya koyuyor. Türk şair, yazar ve oyun yazarı Nazım Hikmet’in efsanevi kişiliği, günümüzde de birçok ülkeden milyonlarca insanın dikkatini çekiyor. Eserleri neredeyse dünyanın tüm dillerine tercüme edilen Nazım Hikmet, halen Rus ve Türk kültürleri arasında kültürel bir köprü görevi görmeye devam ediyor. Rusya, Almanya, Ukrayna ve İsrail’de 100’den fazla oyunu sahnelenen Oryantalist ve Türkolog da olan ünlü yönetmen Vladimir Vorobyov ve Prof. Dr. Aleksander Kolesnikov’un birlikte yazdığı oyunun yönetmenliğini, Vladimir Vorobyov üstlendi. Rusça olarak sahneye konulan oyun, Türk izleyicilerle simultane çeviri yoluyla buluşturuldu.

-


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA