Cumhuriyet Kupası Yamaç Paraşütü Yarışması düzenlenecek




Tarih: 15 Ekim 2021 Cuma 14:26


Toroslar Belediyesince, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ’Cumhuriyet Kupası Yamaç Paraşütü Yarışması’ düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yamaç paraşütüne uygun coğrafyası, iklimi, dağları ve tepeleri ile yamaç paraşütü tutkunlarının yeni adresi olan Toroslar, Türkiye, Rusya, İran, Almanya, Bangladeş, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60 yamaç paraşütü pilotunu ağırlayacak. Musalı Mahallesi’nde gerçekleştirilecek yarışma, 16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar günü saat 12.00’de, genel, spor, kulüp ve kadın klasmanlarında yapılacak. Dereceye girenlere ödülleri, 17 Ekim Pazar günü yapılacak uçuşların ardından takdim edilecek. Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan onaylı olan yarışma, THSF yamaç paraşütü mesafe yarışmaları talimatnamesine de uygun olarak organize edilecek. Yarışmada federasyondan yetkililer de yer alacak. Toroslar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen yarışma ile sporcuların gelişiminin yanında bölgede bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması da amaçlanıyor.

 

“TOROSLARIMIZ, YAMAÇ PARAŞÜTÜNE UYGUN BİR BÖLGE”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, dünyanın birçok ülkesinden yamaç paraşütü tutkunlarını Toroslar'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydederek, yarışmaya katılacak tüm sporculara başarılar diledi. Yılmaz; “Yamaç paraşütü hava sporlarının arasında en fazla tercih edilen bir spor dalı. Bu sporu yaygınlaştırmayı ve Toroslarımızın eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Musalı Mahallemizde gerçekleştireceğimiz etkinliğimize bekliyoruz" dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA