Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konserlerle renklendi




Tarih: 31 Ekim 2021 Pazar 14:58


Mersin Büyükşehir Belediyesince, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünde “Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” sloganıyla düzenlenen konserlerle vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği “Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” konserlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlk olarak 28 Ekim’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda Athena konseri ile vatandaşlar Cumhuriyet coşkusunu yaşarken, 29 Ekim’de ise Özgecan Aslan Meydanı’nda Mor ve Ötesi ile Necati ve Saykolar sahne aldı. “Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” etkinliklerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilk olarak akşam saatlerinde HiltonSa önünden başlayıp Kültür Park boyunca konser alanına doğru yapılan kortejle başladı. Kortejde “Aydınlığa Yürüyoruz” pankartları açılırken, vatandaşlar Türk bayrakları ve meşaleler ile birlikte yürüdü. Yürüyüşe, CHP Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, CHP Mersin il ve ilçe örgütü üye ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” konserlerinde sahneye ilk olarak Anadolu Rock müziğin sevilen gruplarından Necati ve Saykolar çıktı. Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşayan grup “Fırtına” şarkısıyla başladığı konserde Barış Manço, Aşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş gibi usta sanatçıların eserlerini seslendirdi. Konser sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, gruba çiçek takdiminde bulundu. Necati ve Saykolar grubunun solisti Necati Karadayı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında sahne almaktan gurur duyduklarını belirterek, “Mersin’de olmak ayrı bir güzel. Çünkü her zaman bilinç açısından farkındalık yaratan illerin arasında Mersin oldu. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz ve Cumhuriyet’imizin 98. yılını da gönülden coşkuyla kutlamaya hazırız” şeklinde konuştu. Grubun bas gitaristi Barış Sanlısoy da Mersin’de sahne almaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek, “Bu özel ve coşkulu günde bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ederiz. Hep birlikte bu güzel ve anlamlı günü eğlenerek geçireceğiz inşallah. Her sene bu coşkunun artarak devam etmesini istiyorum” dedi.  Grubun gitaristi Alper Kayman kendilerinin eğlenceli bir grup olduklarını ama Mersin’de Cumhuriyet Bayramı’nda sahne almanın kendilerine ayrı bir motivasyon sağladığını dile getirdi. Baterist Serhat Ergür, “Her sektörde sıkıntılar yaşandı. Tüm dünyada böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bugünleri geride bırakalım. Bugün de güzel Mersin’imizde bir milat olsun. Güzel bir başlangıç olsun inşallah. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz bizleri ağırladıkları için” ifadelerini kullandı. Grubun piyanisti Sezer Süngü ise “Bu anlamlı günde Mersin’de olmaktan onur duyuyorum. İnşallah güzel bir konser geçireceğiz. Mersin’i seviyoruz” şeklinde konuştu.

 

MERSİNLİLERDEN “MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ” SLOGANLARI YÜKSELDİ

“Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin” konserlerinde sahne alan Mor ve Ötesi grubuna çiçek takdim eden Seçer, “Her şey çok güzel mi? Biz zaten her şey güzel olacak demiştik. Güzel oluyor mu? Çok daha güzel olacak, size söz veriyorum. Sevgili Harun; ben Ekşi Sözlük’te okudum, sizin şarkılar için diyor ki; ‘Mor ve Ötesi’nin şarkıları bir kaza raporu gibidir. Haysiyetli bir aşkın kaza raporu gibidir. Ama o şarkılar ki içi umut ve sevgi doludur.’ Bugün Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet’in özü, içi umut ve sevgi doludur. Bayramınız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi. “İşte Mersin, Atatürk’ün kenti” diyen Seçer, Mor ve Ötesi’ne, “Mersin’e çok güzel bir gece yaşatıyorlar, siz sevgili evlatlarımıza. Sağ olun, var olun” sözleri ile teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Coşkulu kalabalıktan ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları yükseldi. Seçer’in konuşmalarının ardından kendilerini davet ettiği için teşekkürlerini sunan  “Çok güzel bir akşam oldu” dedi. Tekin, konserin devamında yaptığı konuşmada ise, “Başkan çok güzel bir şey söyledi. Gerçekten bu hayattan zevk ve keyif almak, birlikte burada mutlu olmak, böyle meydanlarda kızlı erkekli şarkılar söylemek, dans etmek, zıplamak; bütün bunlar da Cumhuriyet. Biz neşemizi, coşkumuzu, yaşama sevincimizi hiçbir şekilde kaybetmedik. Bunun için çok uğraşılmış olabilir geçtiğimiz zor yıllarda ama hiç kimse bizden yaşama sevincimizi, umudumuzu, inadımızı, neşemizi alamaz. Dolayısıyla sizden şimdi şöyle bir ricada bulunacağım. Öyle bir koro yapalım ki Mersin bunu yıllarca konuşsun” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA