Zamlar herkesi etkiliyor, vatandaş meyveye bile hasret




Tarih: 5 Kasım 2021 Cuma 15:38


Çiftçiler artan zamlardan dolayı üretimden vazgeçiyor, vatandaş hayat pahalılığından meyveye bile hasret yaşıyor. Son zamanlarda üretime gelen zamlar hem çiftçiyi hem vatandaşı etkilemeye devam ediyor.

Haber- Gizem Konucu

Halk pazarında vatandaşın nabzını tutan gazetemiz, hayat pahalılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Çiftçi gübre, mazot, ilaç zamlarından sonra üretimden vazgeçme noktasındayken, tüketicinin önüne de bu fiyatlar yansımaya devam ediyor. Her geçen gün gelen yeni zamlarla birlikte vatandaş meyveden bile vazgeçmek zorunda kalıyor.

 

“KORONADAN DEĞİL AÇLIKTAN, PAHALILIKTAN ÖLECEĞİZ”

Halk pazarında alışveriş yapan bir vatandaş fiyatların pahalılığından şikayet ederek, “Kocam bin 500 lira maaş alıyor, 100 lira pazara yetmiyor. 2 tane çocuğum var, evim kira. Ben 60 yaşında merdiven silerek evime kazanç sağlamaya çalışıyorum. Fiyatlar çok artmış durumda. İnanılmaz pahalı her şey. Meyveye, ete, balığa hasretiz. Zorla bir kilo domates, bir iki bir şey alıp gidiyorum. Koronadan değil açlıktan, pahalılıktan öleceğiz. Eskiden büyük tüp kullanıyordum, artık küçük tüp alıyorum. Ona bile zorlanır hale geldik. Sonumuz ne olacak bilmiyorum” dedi. Başka bir vatandaş ise ürünlerin her hafta zamlandığına dikkat çekerek, “Pazar da çok pahalı hayat da çok pahalı. Markette bir ay önce aldığım tereyağı 50 liraydı şimdi 75 lira olmuş. Ne ucuz ki? Çiftçiler bedava veriyorlar 3 katına pazarda, markette satıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞ TEZGAH ALTINDAKİ SEBZE, MEYVEYİ ALMAK İÇİN AKŞAMI BEKLİYOR”

Halk pazarında satış yapan bir pazarcı da vatandaşların artık alım gücünün kalmadığını öne sürerek, “

“Her şey çok pahalı. Kimsenin alım gücü yok. Millet akşam olsun diye bekliyor pazara geldiğinde. Tezgahın altındaki çöpleri, ezikleri götürüyorlar. Halk gelemiyor artık. İnsanlar evine meyve alamıyor artık. 3 kilo domates alacağına 1 kilo domates alıp onunla haftayı bitirmeye çalışıyor. Bizim de malımız tezgahta kalıyor. Günlük mal alıyoruz, az alıyoruz artık bitirelim diye. Ama akşam oluyor bir günde bitireceğimiz malı artık 2,3 günde zor bitiriyoruz” diyerek hayat pahalılığından sitem etti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA