"Arda Boyları" balesi sanatseverle buluşacak




Tarih: 18 Kasım 2021 Perşembe 13:42


Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 20 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 20.00’ de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde ’Arda Boyları’ balesini sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, librettosu Ayşegül Çelik tarafından yazılan eserin koreografisini ve rejisini Özgür Adam İnanç yapıyor. Dekor ve kostüm tasarımını Gürcan Kubilay, ışık tasarımını Tarı Deniz, eser sorumluluğunu ise Erdoğan Şanal yapıyor. Repetitörlüğünü Mahmut Akyol, Özlem Şenormanlılar, Serbülent Biçer ve Ender Üçdemir’in yaptığı eserin konusu, birbirlerine sevdalı Halime ve Recep’ in sıcak aşk hikayesinde yaşanan olaylar sonucunda trajik bir öyküye dönüşmesi ve bir türkü olarak ölümsüzleşmesini anlatıyor. Trakya Bölgesine ait türkülere MDOB Orkestrası yanı sıra ney, bağlama gibi yerel çalgılar eklenip çok sesli müzik ile halk müziği sentezlenerek sahneye taşınıyor.

Eserde başlıca rolleri, Tutku Barın Tümen (Halime ), Burak Serkan Cebeci (Recep), Selğan Çavdaroğlu (Anne), Ozan Demirbaş (İsmail), Seda Dereli (Fatma Kadın), Ender Üçdemir, Miray Boyacıoğlu (Ağa), Pınar Humar (Zehra), Tugay Ak (Cemil), Nihan Çetin Aydın (MezzoSoprano), Tolga Ergen (Meczup) paylaşıyor. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA