Seçer, “3 Aralık, sorunlara çözüm arandığı, farkındalık yaratıldığı bir gün”




Tarih: 3 Aralık 2021 Cuma 16:30


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bugün özel insanlarımızın, özel çocuklarımızın günü. Bu özel insanlarımızın yaşam alanlarındaki sorunların konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm yollarının arandığını farkındalık yaratıldığı bir gün” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Kongre ve Sergi Saray’ında bir dizi etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikte ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik yapmış olduğu hizmetleri anlatan bir sunum yapılırken, ardından bu hizmetlerden yararlanan engelli bireyler ve aileleri hizmetler için Vahap Seçer’e teşekkür etti. Etkinlikte CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır bir konuşma gerçekleştirerek, yaptığı hizmetler için büyükşehir belediyesine teşekkür etti. Başarır, “Özellikle tanıtım videosunu izledikten sonra ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha gördük. Evet, yollarda, sokakta, parkta, alışveriş merkezlerinde engelli gözükebiliriz. Ama önemli olan gönülleri aşmak. Bunu başaran belediye başkanımız olduğu için gurur duyuyoruz. Nasıl engellere engel olunur en iyi örneğini gösterdi. Engelleri çalışarak aşacağız çok doğru bir cümle. Gönüllerde, kalplerde sevgi ile aşacağız. Sadece bir gün değil, bir hafta değil 365 gün bu farkındalığı yaşayacağız. Bu şehirde yaşadığımız, bu ülkede yaşadığımız için çok mutluyuz. Biz binlerce engelli bireyin ailesiyiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz ve böyle mutluyuz diyorum” dedi.

 

“ENGEL DİYE BİR ŞEY TANIMIYORUM”

Başarır’ın ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’de engelli bireylere yönelik yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü resmi adıyla anmak istemediğini belirten Seçer, engel diye bir şey tanımadığını ifade etti. Seçer, “Hepiniz özel insanlarsınız. Bugün özel insanlarımızın, özel çocuklarımızın günü. Bu özel insanlarımızın yaşam alanlarındaki sorunların konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm yollarının arandığını farkındalık yaratıldığı bir gün. Mersinimizin nüfusu yaklaşık olarak 1 milyon 900 bin ve nüfusun yüzde 10’u da bu özel insanlardan oluşuyor. Bu özel insanların, kayıt altına alınması; takibin daha kolay olması, onlara hizmetin daha kolay olması açısından önemli. Pandemi tüm dünyayı etkiledi ama bu özel insanlarımızı, çocuklarımızı çok daha fazla etkiledi. Uzun süre bu bireylerimiz evlerinde kapalı kaldılar. Pandemi süreci içerisinde oradaki hizmetlerimizde meydana gelen aksaklıkları online ya da özel çocuklarımızın, bireylerimizin evlerine giderek onlara bu hizmetleri ulaştırmaya çalıştık” şeklinde konuştu. Seçer, etkinlikte bulunan kişilere “Aşı oldunuz mu?” diye sorarak aşı olmayan vatandaşları aşı olmaya çağırdı.  Seçer, engelli bireylere yönelik yapılan engelsiz yaşam merkezlerinden ve sağlanan desteklerden bahsetti. Şu anda Toroslar Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi ile birlikte psikososyal destek hizmetlerinin sağlandığını ifade eden Seçer, “Yine ücretsiz duyu bütümleme hizmetlerimiz devam ediyor. Mesleki ve hobi kursları da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devamını sağlayacağız. Akülü araç talepleri oluyor. Uygunluğuna göre bunların tamamını karşılamaya gayret ediyoruz ve karşılıyoruz. Bu araçlar için de akülü araç şarj istasyonlarımız 10 noktada mevcut. Medikal malzeme, bakım, onarım hizmetlerini de dairemiz devam ettiriyor. Engelsiz Yaşam Parkı çocuklarımız için son derece güzel, keyifli zaman geçirecekleri; ailelerimizin de orada çocukları ile birlikte zaman geçirecekleri ya da emanet edebilecekleri bir yer. Bu konuda vatandaşlarımızın da görüşlerini alıyorum ve memnun olduklarını duyuyorum bu da beni mutlu ediyor. Burada terapi amaçlı yüzme kurslarımız var. Oyun terapiler, fitness eğitimi, survivor hareket parkuru, bocce oyun parkuru var. Halk oyunları kursları, dans kursları da veriyoruz. Yine resim kursu, satranç kursu, el sanatları atölyemizde de faaliyetlerimizi başlatmış bulunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“HEPİMİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EŞİT YURTTAŞLARIYIZ”

Mola Evi Hizmeti’nden ailelerin oldukça memnun olduğunu ve mola evlerinin sayısının her geçen gün artacağını ifade eden Seçer, “Özel çocuklara sahip annelerin özellikle çocuklarını emanet edebileceği yer olmadığı için hayatlarında inanılmaz zorluklar oluyor. Bir yakınına ziyaret etmekte, alışveriş yapmakta zorlanıyor. Kendi özel herhangi bir işini yapmak için çocuğunu bir yere bırakmakta zorlandığı için de hayatı ona zindan oluyor. Mola evleri sayısını artıracağız. Mevcut mola evimiz dışında yeni açtığımız, Tarsus’ta Kültür Park’ta da bir mola evimiz var. Burada Mersin merkezde Adnan Menderes’te Kültür Park içerisinde mola evi yapım çalışmaları sürüyor. Erdemli’de böyle bir çalışmayı arkadaşlarımız başlattı” dedi. Seçer, her türlü ayrımcılığı kesinlikle reddettiğinin de altını çizerek, “Etnik, cinsiyet, insanların engelli engelsiz ayrımı gibi ayrımları reddediyoruz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşlarıyız. Kendinizi iyi hissetmenizi istiyoruz. Kentinizi sahiplenen bir belediye var, sizlere sahiplenen, kucaklayan bir belediye var. Hepiniz kendinizi lütfen rahat hissedin. Mersin’de hemşehrilerime her şey yaraşır. Siz özel bireylerimize, hele hele çocuklarımıza her şey daha fazla yaraşır. Çok daha iyi olacağız. Çok daha güzel hizmetler yapacağız. Mersin’de huzur içerisinde birlikte yaşayacağız” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA