Gökçel, elektrik faturalarına gelen zamma tepki gösterdi




Tarih: 5 Ocak 2022 Çarşamba 15:29


TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, yüzde 127 oranında yapılan elektrik zammına tepki göstererek “Yapılan zamlar üreticiyi canından bezdirdi” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda elektrik fiyatlarına yapılan yüzde 127’lik zamma tepki gösterdi. Gökçel konuşmasında, “AKP yıl başında elektriğe dev zam yaptı. Öyle bir zam yaptı ki voltajı çok fazla artırdı, vatandaşı patlama noktasına getirdi. Yapılan zamlar üreticiyi canından bezdirdi” diye tepki gösterdi. Zamların üreticileri zor duruma soktuğunu ifade eden Gökçel, “Bu enerji fiyatlarıyla çiftçi tarlasını sulayamaz. Çiftçilerimize su sağlayan sulama birlikleri pompayla su dağıtımı yapıyor. Çiftçi de pompayla tarlasını, bahçesini suluyor. Elektrik fiyatları yüzde 127 arttı, 90 kuruş olan birim fiyatı 2 liranın üzerine çıktı. Son 4 yılda elektrik fiyatları yüzde 500 arttı. Bu şartlarda çiftçi mısır ekip sulayabilir mi, pancar ekebilir mi, buğday ekebilir mi, narenciye üretebilir mi? Çiftçi tarlasına, bahçesine gübre atamıyordu, artık sulayamayacak. AKP demek, zam demek” dedi. Önümüzdeki günlerde yeni bir gıda krizinin yaşanacağını kaydeden Gökçel, “Yaşanacak gıda krizinin tek sorumlusu Erdoğan'dır” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA