Bilgin Yeşilboğaz Aday Adaylığını Açıkladı: ’Bir Hukuk Davasının Adayıyım’




Tarih: 27 Mart 2023 Pazartesi 17:36


CHP’li Av. Bilgin Yeşilboğaz, CHP Mersin İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamayla, milletvekili aday adaylığını duyurdu.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Aday adaylık açıklamasını normalde şubat ayı başında yapmayı planladığını belirten CHP'li Bilgin Yeşilboğaz, "Ancak tüm ülkemizi yasa boğan tarihin en büyük deprem felaketini ve felaket karşısında hükümetin insanlarımıza yaşattığı çaresizliği, beceriksizliği yaşadık. Öfkemiz ve acımız büyük. Öncelikle bu felakette hayatını kaybeden canlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

 

"SIRADAN DEĞİL, ALIŞILDIK DEĞİL, BİLDİK DEĞİL BU GÜNLER"

Herkes gibi demokratik hakkını kullanarak aday adaylığını açıkladığını vurgulayan Yeşilboğaz, CHP Mersin İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında; "Seçilirsem bir milletvekili olarak siz Mersinli hemşerilerimize, bu güzel ülkeme hizmet edeceğim. 'İlginizi, desteğinizi bekliyorum' demek isterdim size. Sadece güzel şeylerden söz etmek isterdim. 100'üncü yılında Cumhuriyet'imizin başarısından, demokrasimizin güzelliğinden bahsetmek isterdim. Önümüzdeki seçimlerin bir demokrasi şöleni olduğunu, adil bir seçimde bir hizmet yarışına gireceğimizi, ben de bilgimle, birikimimle bu hizmet yarışında bir milletvekili olarak yer almak istediğimi söylerdim. İnanın tam da bunları söylemek isterdim. Ne güzel olurdu. Neşe için de, umut içinde bir seçim yarışına katılmak. Yok, öyle değil. Öyle değil bu günler. Sıradan değil, alışıldık değil, bildik değil bu günler. Cumhuriyetimize, demokrasimize ve can güvenliği dahil her türlü hak ve özgürlüklerimize karşı büyük bir saldırı dalgası altındayız" ifadelerine yer verdi.

 

"MİLLET İRADESİ YOK SAYILIYOR"

Türkiye'nin olağanüstü günlerden geçtiğini belirten Yeşilboğaz, "Gerçekten olağanüstü günler yaşıyoruz.  Kötü günlerdeyiz. Karanlık günlerdeyiz. Kritik günlerdeyiz. Yani bir tünelin ağzındayız. Kötü yönetilmiyoruz. Kötü niyetli yönetiliyoruz. Kör karanlıklara götürülmek, dipsiz kuyulara atılmak, çıkmaz sokaklara sürüklenmek üzereyiz. Ülkemiz tek adam yönetiminde hızla anayasal bir rejimden uzaklaşıyor. Evrensel hukuk askıya alınıyor, seçilmiş belediye başkanları sözde soruşturmalar ve davalar yoluyla görevden alınıyor, yerlerine kayyumlar atanıyor. Muhalefet partilerin  milletvekillerinin alelacele dokunulmazlıkları kaldırılıyor. Muhalifler cezaevlerinde. Millet iradesi yok sayılıyor" diye konuştu.

 

"BİR HUKUK DAVASININ ADAYIYIM"

Bu gidişe 'dur' diyeceklerini vurgulayan Yeşilboğaz, şunları söyledi; "Bu ülke kutuplaşmalardan ve adaletsizlikten çok yoruldu. Bu ülke bu acıları hak etmiyor. Işığı sönmüş bu ülkeyi aydınlatmak için mücadelenin tüm ağırlığını sırtımda taşımaya, neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında devam etmek için, burada bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Daha önce kürsülerde, sokaklarda ve meydanlarda yaptığım gibi, daha farklı bir zeminde bir mücadeleye adaylığımı açıklıyorum. Bir bağımsızlık davasının, bir özgürlük davasının, bir hukuk davasının adayıyım. Barış için, kardeşlik için, huzur için adayım. Varlık ve bolluk içinde bir Türkiye ve barış ve hoşgörünün şehri Mersin için adayım. Olağanüstü dönemin, olağan üstü mücadelesine hazırım. Varım. Buradayım. Güzel, ışıklı ve aydınlık yarınlarımız için buradayım."


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA