13 tarihi eserin nakli gerçekleştirildi




Tarih: 22 Kasım 2023 Çarşamba 18:48

İHA

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde koruma altında bulunan 13 tarihi mimari eserin Altınova ilçesinde bulunan kazı evine nakli gerçekleştirildi.

Çiftlikköy ilçesinde çeşitli tarih aralıklarında bulunarak koruma altına alınan ve Çiftlikköy Belediyesi’ne teslim edilen 13 tarihi eserin nakli gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının onayıyla Yalova Müze Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleştirilen nakilde, sütun ve sütun altlarından oluşan Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler kepçe yardımıyla özenli bir şekilde kamyonlara yüklenerek Altınova ilçesine sevk edildi. Tarihi eserler Hersek Deltası Kara ve Su Altı Kazı Evi’ne getirilerek Kazı Başkanı Doç. Dr. Serkan Gündüz kontrolünde teslim alındı. Tarihi eserlerin nakli polis denetiminde gerçekleştirildi.

Öte yandan kent merkezi ve diğer ilçelerde bulunan tarihi eserlerin bir araya getirilerek bölgede toplanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.


Etiket: yalova, çiftlikköy, tarihi eser, nakil


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA