Çöplüğe dönen dere yatağını MASKİ temizledi




Tarih: 13 Aralık 2023 Çarşamba 21:50

İHA

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yıl içerisinde rutin olarak temizliğini gerçekleştirdiği Akhisar ilçesine bağlı Hacıishak Mahallesi’nde bulunan derede temizlik çalışması gerçekleştirdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, daha sağlıklı bir çevre inşa etmek ve taşkın riskine karşı erken önlem almak amacıyla il genelinde dere temizlik çalışmalarına ara vermiyor.

Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Akhisar ilçesine bağlı Hacıishak Mahallesi’nde bulunan derede temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yıl içerisinde de rutin olarak temizlik çalışması gerçekleştiren ekipler dere tabanı ve kenarlarını temizleyerek, derede biriken zararlı maddeleri topladı. Mahalle sakinleri de çalışmadan memnun olduklarını belirterek MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.


“Çöplerimizi derelere atmayalım”
Yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçmek amacıyla temizlik ve ıslah çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Üzülerek belirtmek isterim ki dere yataklarımız bazı vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanılıyor. Dereler ve su kanalları sorumsuzca atılan çöpler nedeniyle tıkanıyor, suyun sağlıklı akışı engelleniyor. Dere yataklarımız çöplük değildir. Lütfen çöplerimizi derelere atmayalım. Vatandaşlarımızı bu konuda daha bilinçli olmaya davet ediyoruz” dedi.


Etiket: maski, manisa çöplük


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA