3. Uluslararası Sanat Sempozyumu başladı




Tarih: 12 Mart 2024 Salı 16:31

İHA

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 12-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Toros Üniversitesi 3. Uluslararası Sanat Sempozyumu başladı.

45 Evler Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumun açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, farklı ülkelerden katılım sağlayan sanatçılar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan GSTMF Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, daha önceki çalıştaylarda olduğu gibi, bu etkinliğin de verimli, sosyal açıdan güçlü ve keyifli bir atmosferde geçmesi temennisinde bulundu. 22 katılımcının olduğu çalıştayda yer alanlara teşekkür eden Akyüz, "Büyük bir özveri ve çaba harcadık; çalışmalarımızın meyvesini kasım ayında 'Gülüm Özveren Sanat Galerisi' adını verdiğimiz güzel bir galeriyle taçlandırdık. Nihai hedefimiz üniversitemize bir müze kazandırmaktır. Bu yıl çalıştayımızın içeriğini daha da zenginleştirdik, sunumlar ve söyleşilerle etkileşimli bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz. Çalıştayımızın düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ise sanatın, kültürler arasında köprü kurmanın, anlamın derinleştirilmesinin ve insanların birbirine daha yaklaşmanın bir aracı olduğunu ifade etti. Bu sempozyumun da sanatın bu güçlü etkisini daha da vurgulamak, farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirerek bir diyalog ortamı oluşturmak amacıyla düzenlendiğini kaydeden Arıöz, "Bu hafta boyunca gerçekleşecek olan etkinliklerde, sanatın çeşitli yönlerini keşfedecek, düşünce ve ifade dünyamızı zenginleştirecek tartışmaları bir arada yapma fırsatı bulacağız. Üniversitemizin bu tür etkinliklere ev sahipliği yapması, kültürler arası iletişimi ve sanatsal alışverişi desteklemekte önemli bir rol oynamaktadır. Değerli sanatçılar, akademisyenler ve katılımcılar, bu sempozyumu daha da özel kılan sizin değerli katkılarınızdır. Sanatın evrensel dilini konuşmak, yeni fikirler üretmek ve estetik deneyimleri paylaşmak için buradayız. Bu sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Katılımcılara etkinlik boyunca verimli ve ilham dolu bir deneyim yaşamalarını dilerim" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından katılımcı sanatçı Ha Jung-yul 'Universe Painting' konulu sunum gerçekleştirdi. 45 Evler Kampüsünde gerçekleştirilen törenin ardından Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin bulunduğu Uray Kampüsünde sanatçılar Han Young-sook, Kang Sook-hee, Han Jung-yul’un resim sergileri açılışı gerçekleşti.


Etiket: mersin, toros üniversitesi, sanat sempozyumu, ömer arıöz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA