BUNUN ADI VİCDANSIZLIK!




Tarih: 22 Kasım 2019 Cuma 11:25


Mersin’de çuvala konularak, ormanlık bir alanda ölüme terkedilen yeni doğmuş beş yavru köpeğe, Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Soğuktan donmak ve açlıktan ölmek üzere bulunan yavrulara bundan sonra Büyükşehir Belediyesi annelik yapacak. “Beşkardeşler” adı verilen yavrular, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nin yeni misafirleri oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin’de çuvala konularak, ormanlık bir alanda ölüme terk edilen ve soğuktan donmak üzere olan yeni doğmuş beş yavru köpeğe, Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Karınları doyurulup, kontrolleri yapılan yavrular, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde koruma altına alındı. Yavrulara “Beşkardeşler” adı verildi.

 

ÖLMEK ÜZEREYKEN BULUNDULAR

 

Mersin’in Erdemli İlçesi Hacıalanı Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan Süleyman Boz isimli bir vatandaş, evinden hayvanlarının bulunduğu meraya giderken bir takım sesler duydu. Sesin geldiği noktaya doğru giden Boz, seslerin ağzı bağlanmış bir çuvaldan geldiğini fark etti. Boz, çuvalın ağzını açınca şok eden bir manzarayla karşılaştı. Henüz 5 günlük olduğu tahmin edilen beş yavru köpeğin ölmek üzere olduğunu gören Boz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ni arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kısa sürede 85 kilometre uzaktaki yavrulara ulaştı. Hava sıcaklığı 5 dereceye düşen ormanlık alanda donmak üzereyken bulunan yavrulara ilk müdahaleyi olay mahallinde yapan ekipler, genel muayene ve bakım için aldıkları yavruları Hayvan Ambulansı ile Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ne götürdü. Burada temizlik, muayene ve bakımları yapılan yavrular, karınları da doyurularak güvence altına alındı.

 

ARTIK AİLELERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

Yavrulara ulaşır ulaşmaz gereken her türlü bakımın yapıldığını ve artık güvenli ellerde olduğunu aktaran Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürü Mehmet Cücük, “Yavrulara ulaştığımızda durum gerçekten içler acısıydı. Biraz daha geç kalsak maalesef bu yavruların hepsi ölmüş olabilirdi. Neyse ki seslerini duyurmayı başardılar ve duyarlı bir vatandaşın bize durumu bildirmesi üzerine artık güvenli ellerdeler. 4 kız ve 1 erkek olmak üzere 5 yeni yavruyu daha ailemize kattık. ‘Beşkardeşler’ ismini verdiğimiz yavruların artık annesi de babası da ailesi de biz olacağız. Beşkardeşler artık emin ellerde” dedi. Yavruların kim ya da kimler tarafından canice ölüme terkedildiği belirsizliğini korurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınan yavruların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA