Fransa’nın iptal kararı diğer ligleri etkileyecek mi?




Tarih: 29 Nisan 2020 Çarşamba 13:28


Fransa’nın profesyonel ligleri iptal etme kararının ardından gözler diğer büyük liglere çevrildi. İlk iptal kararı Hollanda’dan gelirken, Belçika da ligleri tescil edeceğini duyurmuş ancak sonra vazgeçmişti. Fransa’nın kararının ardından Belçika’nın da iptal kararı alması beklenirken, bu karar diğer büyük ligleri de etkileyebilir.

 

Fransa Başbakanı Edouard Phillippe, dün yaptığı açıklamada profesyonel liglerin iptal edildiğini açıkladı. Futbol dünyasını yakından ilgilendiren bu kararın etkileri ise tartışılıyor. Ligdeki takımların karşılaşmalara çıkmasına müsaade edilmeyeceğinin belirtildiği açıklamadan Şampiyonlar Ligi de etkilenecek. Çünkü ülkenin 2 takımı Paris Saint-Germain ve Lyon, Devler Ligi'nde mücadelesini sürdürüyor. Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund'u 2 maç sonunda eleyip çeyrek finale yükselirken, Lyon da İtalyan ekibi Juventus'u ilk maçta sahasında 1-0 mağlup etmişti ve çeyrek final için avantajlı duruma geçmişti. İkinci maçlar oynanmadan önce ise turnuva ertelenmişti. Fransa'nın aldığı bu kararın ardından UEFA'nın nasıl bir tavır alacağı henüz bilinmiyor. UEFA, geçtiğimiz günlerde 55 üye ülke federasyonuyla yaptığı video konferans görüşmede lig ve kupa maçlarının tamamlanmasını istemişti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA