Spor ve sağlıklı yaşam online eğitim kursları başlıyor




Tarih: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 16:49


Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında 81 İlde hayata geçirilecek olan spor ve sağlıklı yaşamla ilgili ’Online eğitim kursları’ başlıyor.

Durağan geçen yaşamın insan sağlığı üzerine olan olumsuz etkilerine karşı, evlerinde hareketsiz kalan vatandaşların fiziksel etkinlik yapmaları, internet üzerinden çeşitli sportif aktiviteler ve sağlıklı yaşam kursları verilerek içinde bulunulan pandemi sürecini bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için 81 il ile aynı anda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programlar ile ‘Online eğitim kursları’ verilmesi amaçlanıyor.

 

Bu kapsamda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Antrenörler, Spor Psikologları ve Diyetisyenler tarafından hazırlanan eğitimler, belirlenen gün ve saatlerde İl Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından verilecek. 11 Mayıs Pazartesi günü start alacak kurslar kapsamında atletizm, cimnastik, judo, karate, kickboks, muaythai, taekwondo, halk oyunları, core ve ev tipi spor çalışmaları gibi sportif faaliyetlerin yanı sıra, kurum diyetisyenleri tarafından hazırlanan sağlıklı beslenme programları ve yine kurum spor psikologlarının hazırlayacağı genel psikolojik konular ele alınacak.

 

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, “Korona virüs tehdidi nedeniyle evde geçirdiğimiz süreçte fiziksel aktivitelerin kısıtlanmaması gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen spor ve sağlıklı yaşamla ilgili ‘Online eğitim kursları'nı, alanlarında deneyimli personellerimizin hazırladıkları programlarla 11 Mayıs Pazartesi günü başlatıyoruz. Özellikle evlerinde kalan vatandaşlarımızın, pandemi sürecini bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Evde yapılabilecek birkaç basit egzersizle vücut direncinin yüksek tutulmasını sağlayabiliriz. Bu sebeple içinde bulunduğumuz süreçte tüm vatandaşlarımıza ’Evde kal hareketsiz kalma’ diyorum” dedi. (İHA)


Etiket: Sağlık, Mersin, spor, gençlik spor, korona virüsü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA