Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Koç’un Mesajı: 32 ilaç daha geri ödeme listesine alındı




Tarih: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 12:38


Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Koç, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında; pandemi döneminde kanser ve Parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını anımsattı.

 

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Koç, Sosyal güvenliğin, gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal risklere karşı 'insan hakkı' ve esas itibariyle de 'devlet görevi' olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması suretiyle kişilerin güvence altına alınması olduğunu söyledi.

Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı bir sisteme geçildiğini belirterek, mesajında şu bilgilere yer verdi: "Dünya sosyal güvenlik tarihinin en önemli ve en büyük reformlarından biri olan 'Sosyal Güvenlik Reformu' ile üç ayrı Kurumla sunulan ve sigortalıların çalıştıkları statüler itibariyle ayrı emeklilik ve sağlık sistemlerine tabi olduğu, bazı kesimlerin sağlık sigortası kapsamında yer almadığı bir sosyal güvenlik sisteminden, tek çatı altında birleşen ve ülkemizde yaşayan tüm insanların genel sağlık sigortası kapsamına alındığı bir sisteme geçilmiştir. İllerde hatta en uzak ilçelerde dahi yerinde hizmet verilen, uluslararası düzeyde örnek bir veri merkezine sahip, 140’dan fazla e-devlet uygulaması kullanılarak emeklilik talebinden prim yatırmaya birçok hizmete anında ve kolaylıkla ulaşılabilen bir yapıya dönüşmenin gururunu yaşıyoruz."

 

32 İLAÇ DAHA GERİ ÖDEME LİSTESİNE ALINDI

Kanser ve Parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilacın daha geri ödeme listesine alındığını anımsatan Ali Koç, "Genel Sağlık Sigortası yürütülmesi en zor kamu hizmetlerinin başında gelmektedir. Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgını sürecinde sağlam temeller üzerine inşa edilen genel sağlık sigortası sistemimiz ve Devletimizin yerinde uygulamaları sayesinde ülkemiz dünyaya örnek teşkil edecek bir başarıya imza atmış ve Covid-19, kanser ve Parkinson gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere 32 ilaç daha geri ödeme listesine alınarak bedeli karşılanan yurt içi ilaç sayısının 8.976’ya ulaşmasını sağlamıştır" dedi.

 

ÜLKE NÜFUSUNUN TAMAMI DEVLET GÜVENCESİ KAPSAMINA ALINDI

Ülke nüfusunun tamamının sağlık sigortası kapsamına alındığına dikkat çeken Ali Koç, "Sosyal güvenlik reformu kapsamında hayata geçirilen Genel Sağlık Sigortası sayesinde ülke nüfusunun tamamı devlet güvencesi ile sağlık sigortası kapsamına alınmış ve sağlıktan faydalanma imkânına kavuşmuştur. 2020 yılı itibariyle vatandaşlarımız aylık 88,29 TL prim ödeyerek aile fertleri dahil olmak üzere bu sistemden faydalanabilmektedirler. Ayrıca, 18 yaş altındaki bütün çocuklarımızın da koşulsuz şartsız GSS kapsamında olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Bu vesileyle, tüm Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor, sağlıklı ve esenlik dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

 


Etiket: Mersin, Sosyal, Güvenlik, Müdürü, Ali, Koç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA