MERSİN YİNE İLK SIRADA




Tarih: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:39


9. Çağrı dönemi Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri kapsamında başvurular sona erdi. Çağrı dönemi ile ilgili bilgi veren TKDK Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, 181 milyon yatırım tutarlı 103 projenin il koordinatörlüğüne teslim edildiğini belirtti.

 

103 PROJE KABUL EDİLDİ

 

Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbirinden ilk kez bu kadar fazla sayıda proje aldıklarını belirtti. 181 milyon yatırım tutarlı ve 111 milyon hibe destekli 103 projenin kabul edildiği ifade eden Uygur, “En çok proje başvurusu yapılan ilçelerimiz 22 proje ile Erdemli ve 20 proje ile Tarsus oldu. Mersin olarak 42 il Koordinatörlüğü arasında ödenecek hibe tutarları bakımından ilk sırada yerini almıştır” dedi. Uygur, 9. çağrıda şimdiye kadar ki en fazla sayıda 302 tedbirinden başvuru aldıklarını ve uygun harcama tutarları üzerinden yüzde 65 hibe sağlayacaklarını dile getirdi.

 

HİBELERDEN FAYDALANMAYA DAVET ETTİ

 

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbirinden başvuruların devam ettiği bilgisini veren Uygur, "Süt ve et üreten tarımsal işletmeler sektörlerinde Mersin’de yatırım yapmak isteyen yatırımcıları hibe desteklerinden faydalanmaya davet ediyoruz" dedi. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri için Online Proje Başvuru Sisteminin 27 Temmuz tarihinde kapanacağını hatırlatan Uygur, “Yeni çağrılarımızda yatırımcıları, üreticilerimizi, kooperatif ve birliklerimizi yatırım yapmaya, İl Koordinatörlüğümüze proje sunmaya ve hibelerden faydalanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, kredi, TKDK, Beytullah, Uygur,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA