Aratos’un anıt mezarı için kazı çalışmaları başlıyor




Tarih: 24 Temmuz 2020 Cuma 07:30


Mezitli Belediyesi ekipleri, önümüzdeki günlerde toprak üstüne çıkarılması için kazı çalışmasının başlayabilmesi amacıyla ünlü filozof ve astrofizikçi Aratos’un anıt mezarında temizleme çalışması yaptı, çevre güvenliği de aldı.

 

Belirlenen program çerçevesinde çalışma yaptıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Uzun çabalarımız sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ünlü filozof ve astrofizikçi Aratos’un mezarının gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatma kararı aldı. Biz de kazı ekibine gereken çalışma fırsatı sunabilmek adına alanın temizlenmesi ve güvenlik altına alınması için hazırlık yaptık” dedi.

 

ARATOS, KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR DEĞER

Aratos’un dünya kültürü için son derece önemli bir değer olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Aratos’un anıt mezarının gün güzüne çıkması, Mezitli’nin dünya genelinde daha fazla tanınmasına, çok sayıda turistin kente gelmesine yol açacaktır. Kentimiz ve ülkemiz için son derece önemli olan bu değerin bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış olması çok büyük kayıptır” diye konuştu.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA