Tüm fabrikalarda test uygulanmalı




Tarih: 7 Eylül 2020 Pazartesi 16:29


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’de sanayi işletmelerinde salgının hızla yayıldığını ve buna ilişkin tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, “Sanayinin yoğun olduğu kentimizde fabrikalarda vaka sayısının artması demek Mersin’in salgın karşısında savunmasız kaldığı anlamına gelir” dedi.

Mersin’de Birleşik Metal-İş ile bir fabrika arasında yapılan protokol ile tüm çalışanlara test yapılmasına karar verilmişti. Sendika ve işletmenin arasında yapılan protokole değinen CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Bu işletmede yapılan testler sonucunda mevcut 750 çalışandan 130 kişinin test sonucunun pozitif çıktığını gördük. Şuanda işletmede üretim durdurulmuş durumda. Az sayıda personelle işletme idari işlemlerini gerçekleştiriyor ve karantina düzenine geçmiş durumdalar. Mersin sanayisi ile ülkemizin lokomotifi olan kentlerden biri. Dolayısıyla fazla sayıda işletmemiz var. Bu örnekte olduğu gibi işçilerimizin sağlığını düşünerek ona göre hareket edilmesi gerekiyor” dedi.

 

“FABRİKALARDA SALGIN KONTROL EDİLMELİ”

 

Önlem alınmayan her geçen gün salgının daha da kontrolden çıktığını ifade eden Gökçel, “Emekçiler ise tedbirler alınmadan fabrikalarda çalışmaya gönderiliyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. İnsanlar açlık ve ölüm arasında tercihe zorlanmamalı” dedi.Açıklamasında tüm işletmeler için bir tarama yapılmasının elzem olduğuna vurgu yapan Gökçel, “Gördüğünüz gibi 750 kişinin çalıştığı bir işletmede tarama yapılıyor ve 130 çalışanın coronavirüs testi pozitif çıkıyor. Peki diğer işletmelerde durum nedir? Hızlı bir biçimde tüm işletmelerde Sağlık Bakanlığı tarafından tüm çalışanlar testten geçirilmelidir” dedi.


Etiket: mersin, test, koronavirüs, pozitif, vaka, cengizgökçel


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA