80 yaşındaki Emiş teyze’nin su hasreti sona erdi




Tarih: 24 Eylül 2020 Perşembe 16:42


Kesintisiz içme ve kullanma suyu temini kapsamında Mersin’in tüm ilçelerinde hizmet veren MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MESKİ Aydıncık Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından döşenen ve yenilenen içmesuyu hattıyla, Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan ve engebeli arazide kovalarla evine su taşıyan 80 yaşındaki Emiş Çatal, uzun zamandır hasretini çektiği içmesuyuna kavuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, tüm vatandaşları kesintisiz içme ve kullanma suyuna kavuşturuyor. MESKİ Aydıncık Şube Müdürlüğü personelleri yaptıkları çalışmalarla, Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde yalnız yaşayan ve kovalarla evine su taşıyan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin içmesuyu hasretine son verdi. Yeni döşenen ve bir kısmı yenilenen içmesuyu hattı sayesinde Emiş Teyze’nin musluğundan artık su akıyor.Evindeki musluğundan su akmasının sevincini yaşayan Emiş Teyze, “Sağ olsunlar bir gün MESKİ’den geldiler ve sana içmesuyu getireceğiz, dediler. Mutluyum, çok şükür suyum akıyor. Benimle ilgileniyorlar, ihtiyaçlarımı soruyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hızır yardımcınız olsun. diye konuştu.

Aydıncık İlçesi’ne bağlı yüksek rakımlı Pembecik Köyü’nde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Emiş Teyze’nin musluğundan su akmıyordu. Dağlık bir arazide uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrası kovalarla evine su taşıyan Emiş Teyze’nin durumunu haber alan Aydıncık Şube Müdürlüğü yetkilileri, zaman kaybetmeden müdahalede bulunarak, yeni içmesuyu hattı döşedi. MESKİ ekipleri, ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık patlaklar yaşanan içmesuyu hattını da yenileyerek, en yakın içmesuyu hattından musluğa kadar Emiş Teyze’ye içmesuyu ulaştırdı.

 

EMİŞ TEYZE, “MUTLUYUM, ÇOK ŞÜKÜR SUYUM AKIYOR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve MESKİ yetkililerine teşekkür eden ve iyi dileklerini ileten Emiş Teyze, “80 yaşındayım. Burada yalnız yaşıyorum, kocam öldükten sonra köyümden ayrılmak istemedim, yuvamı bırakamadım. 6 tane çocuğum var, ama hepsi ayrı ayrı yerlerde yaşıyor. Daha önceleri evime su getirmek için şu gördüğünüz, dağlık olan ormanın içinden yürüyordum. Plastik şişelere, kovalara su doldurup eve taşıyordum. Bazen takılıp düşüyordum, her yanım yara bere içinde kalıyordu. Sağ olsunlar bir gün MESKİ’den geldiler ve sana içmesuyu getireceğiz, dediler. Mutluyum, çok şükür suyum akıyor. Benimle ilgileniyorlar, ihtiyaçlarımı soruyorlar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hızır yardımcınız olsun” dedi.(Haber Merkezi)

 


Etiket: ermiş, meski, aydıncık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA