“Güçlü bağışıklık sistemi için balık!”




Tarih: 24 Eylül 2020 Perşembe 17:55


Korona virüs salgınında vücut bağışıklığının güçlenmesi gerektiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Yağmur Güngördü, yüksek oranda vitamin ve mineral içeren balığın vücutta koruyucu antioksidan ve antibakteriyel anlamında olumluetkileri olduğunu söyleyerek güçlü bağışıklık için balık tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber-Gizem Konucu

 

Uzman Diyetisyen Yağmur Güngördü; balığın besin değerleri, içinde bulunan vitaminler ve mineraller ile insan sağlığına etkisiyle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte hem balık çeşitliliğinin fazla olması hem de fiyat olarak uygun olmasından kaynaklı bu fırsattan yararlanılması gerektiğine dikkat çeken Güngördü, balığın korona virüs salgınında vücut bağışıklığını arttırmak için de etkili bir besin olduğunu vurguladı.

 

“ETTE OLDUĞU GİBİ YÜKSEK KALİTELİ PROTEİNE SAHİP”

Güngördü; “Balık besin değeri açısından zengin, beslenmemizde eksik etmememiz gereken bir besindir. Akdeniz diyetinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor balık. Peki,neden balık bu kadar kıymetli?Protein bakımından çok zengin bir besinbalık, ette olduğu gibi yüksek kaliteli protein içeriğine sahip. Vücudumuz için elzem olan aminoasit örüntüsüne sahip. Protein içeriği%15-20 arasında değişiyor. Protein kalitesinin yanında çok değerli bir yağ örüntüsüne sahip.Omega-3’ te buna dahil” dedi.

 

HAFTADA EN AZ İKİ PORSİYON BALIK!

Balığın özellikle hamileliğin, emzirme döneminin ve çocukluk dönemlerinin vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Güngördü, “Bu değerli yağlar sinir sistemi, hücre zarı ve retina için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Balıktaki iyi yağ asitleri kalp sağlığını koruması, çocuklarda motor nöron gelişimine katkıda bulunması açısından tüketilmesi gereken besinler arasında yerini alıyor.Aynı zamanda yüksek oranda vitamin-mineral içeriyor: riboflavin(B2), A vitamini, kalsiyum, fosfor, çinko,magnezyum, iyot, potasyum, sodyum ve demirgibi vitamin ve mineral deposu sayılacak hayvansal kaynaklardan biridir.

En ideal balık tüketimi haftada en az iki porsiyon balık tüketimidir” açıklamalarında bulundu.

 

 

BALIĞIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE FAYDALARI

Güngördü, korona virüs salgınından korunmanın en etkili yollarından biri olarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerektiğine dikkat çekti. Birçok vitamini içinde barındıran balığın birçok hastalığın da önüne geçtiğini söyleyen Güngördü,“Balık metabolizmayı düzenleyerek aynı zamanda omega-3 yağ asidi yani en faydalı olan yağı doğal yolla vücudun almasını sağlamaktadır” dedi.

 

 


Etiket: koronavirüs, bağışıklık, balık, uzmandiyetisyen, yağmurgüngördü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA