Büyükşehir’in duyu bütünleme terapisi ve atla terapi projesi ödül aldı




Tarih: 25 Eylül 2020 Cuma 12:01


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Ekim 2019’dan bu yana uygulanan “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Duyu Bütünleme Terapisi” ve bu terapiyi destekleyen Atla Terapi Projesi, ödüle layık görüldü.

Çocukların hem duyusal gelişimlerine katkısunanhem de sosyal gelişimlerinidestekleyen projeler,bu yıl 11’incisi düzenlenen “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama Yarışması’nda ödül aldı.

Büyükşehir’in “Duyu Bütünleme Terapisi” ödüle layık görüldü. Sağlıklı şehir bilincini yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapan Sağlıklı Kentler Birliği tarafından“Sosyal Sorumluluk”, “Sağlıklı Yaşam”, “Sağlıklı Şehir Planlaması” ve “Sağlıklı Çevre” olmak üzere 4 ayrı kategoride ödüllerin dağıtıldığı yarışmayaDuyu Bütünleme Terapisi ve destekleyen Atla Terapi Projesi ile katılan Büyükşehir Belediyesi, kazandığı ödül ile terapinin kalitesini ve faydasını bir kez daha ortaya koydu. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde devam eden Duyu Bütünleme Terapisi’nden zihinsel ve bedensel problemi olan her çocuk ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Seans süresinde aileler de çocuklarına eşlik edebiliyor.

 

“BURADA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARLA ÇOK YOL KAT ETTİK”

4 yaşındaki oğlu Kağan’ı Büyükşehir’in Duyu Bütünleme Terapisi’ne getiren ve terapiden çok memnun olduğunu dile getiren Canan Çardak, “Biz bir yıldır Bilge hocamla beraber duyu bütünleme dersi alıyoruz. Kağan’ın duyusal hassasiyeti, farkındalığı hiç yoktu. Dil gelişimimiz eksikti. Sağ olsun burada yaptığımız çalışmalarla duygusal yönden, dil gelişimi ve farkındalık yönünden çok yol kat ettik. İstediğimiz seviyeye çok yaklaştık. İnşallah en iyi şekilde bu aşamaları geçeceğiz. Aldıkları ödülden dolayı kendilerini tebrik ediyorum çünkü fazlasıyla hak ediyor. Çocuklarımıza anne gibi abla gibi emek veriyor. Eğitim sırasında bizi misafir ediyorlar,beraber derse giriyoruz. Uygulamaları evde Kağan da uygulayarak daha verimli olabilmesi için çabalıyoruz” dedi.

 

“BU ÖDÜL BİZİ, AİLELERİMİZİ, ÇOCUKLARIMIZI ÇOK MUTLU ETTİ”

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren fizyoterapist Bilge Yıldırım, duyu bütünleme terapisinin uygun sınıflarda ve amaca uygun zenginleştirilmiş materyallerin bulunduğu ortamda yapıldığını ve çocukların duyusal profiline göre sürdüğünü belirterek, “Sağlıklı Kentler Birliği’nin En İyi Uygulama yarışmasına Duyu Bütünleme Terapisi ve bunu destekleyen Atla Terapi Projesi ile katıldık ve bu alanda ödül kazandık. Bu ödül bizi, ailelerimizi, çocuklarımızı çok mutlu etti. Bu alanda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda pandemiden dolayı hipoterapiye (atla terapi) ara vermiş durumdayız. Ama Engelsiz Yaşam Merkezimiz’de hizmetlerimiz devam ediyor. Sosyal mesafeye ve hijyene dikkat ederek, aralıklı olarak seanslarımıza devam ediyoruz. Pandemi dönemi biraz daha kontrol altına alındığında sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Sportif faaliyetlerimiz için tüm çocuklarımızı, tüm engelli bireyleri her zaman buraya bekleriz. Mutlaka onlara uygun bir etkinliğimiz vardır” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, duyuterapisi, atlaterapi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA