Akdeniz zabıtası pet shopları denetledi




Tarih: 25 Eylül 2020 Cuma 12:05


Akdeniz zabıta ekipleri; hayvan severlerden gelen şikâyetler üzerine pet shopları denetledi. Denetimlerde; kötü koşullara maruz kalan canlıların temizlik ve hijyen şartlarının iyileştirilmesi için işyeri sahipleri uyarıldı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; Koronavirüs salgınına karşı yaptığı denetimlerin yanı sıra, pet shoplarda satışa sunulan canlılar ile sokak hayvanlarının kötü muameleden korunması için de denetime çıktı. Özellikle hayvan severlerin şikâyet ve eleştirileri üzerine Akdeniz zabıta ekiplerinin yaptığı kontrollerde, ilçe sınırlarında bulunan pet shoplar mercek altına alınarak buralar denetlenip incelendi. Pet shoplara yönelik denetimler sonucu, henüz yumurtada iken boya enjekte edilerek farklı renklerde dünyaya gelmeleri sağlanan civcivler ile yol üzerinde sergilenen adaklık horozlar kaldırıldı. Kontrollerde, işyeri sahiplerinin evrakları da incelenip, eksikleri tespit edilen işyeri sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.

 

BAŞKAN GÜLTAK; “TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYMALIYIZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak yaptığı açıklamada; tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymanın, bir insanlık ve vicdan görevi olduğunun altını çizerek, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren pet shoplara yönelik denetim ve kontrollerin periyodik olarak süreceğini ifade etti.

Başkan Gültak; “Özellikle Pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları günlerinde zor durumda kalan sokak hayvanları için belediye olarak elimizden geleni yapmaya, onlara mama ve su ulaştırmaya çalıştık. Vatandaşlarımızdan, özellikle de hayvan severlerden gelen şikâyetler üzerine zabıtamız, pet shoplara yönelik denetimlerini sıkılaştıracak.

Tüm hayvanlar, dünyamızın ve doğamızın vazgeçilemez parçası ve hayatımıza renk ve güzellik katan canlılardır. Elden geldiğince onları sahiplenip evlerimize alalım. Onları korumak, temiz ve sağlıklı bir koşullarda yaşam haklarını sürdürmelerini sağlamak da yerel yönetimlerin görevleri arasındadır” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: akdeniz, petshop, denetim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA