Akdeniz Belediyesi, Mersin’e “Bilim Merkezi” kazandırıyor




Tarih: 28 Eylül 2020 Pazartesi 13:19


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, süreli sözleşme ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na devredilerek Aile Destek Merkezi olarak hizmet veren belediyeye ait binayı, ‘Bilim Merkezi’ne dönüştüreceklerini belirtti.

Kültür Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar ile Gündoğdu Mahalle Muhtarı Abdulrahim Uysal’ın da katıldığı inceleme sonrası bir açıklama yapan Başkan Gültak, “Bu binanın mülkü, yerleşkesi, önündeki araziler belediyemize ait. Akdeniz Kaymakamlığımız, binayı uzun süre Aile Destek Hizmeti merkezi olarak kullandı. Ailelerimiz, gençlerimiz buraya gelerek farklı mesleki beceri ve konularda kurs ve eğitimler aldılar, sporlarını da yaptılar. Minik çocuklarımız hem eğlendiler hem öğrendiler. Bina gerçekten amacına uygun şekilde kullanıldı” dedi.

 

“ÖĞRENCİLER BAŞTA OLMAK ÜZERE, HERKES BİLİM MERKEZİNE GELEBİLECEK”

Başkan Gültak, sözleşme ile her yıl kaymakamlığa devredilen binayı yeniden belediye bünyesine alacaklarını kaydederek, “Biz bu sene burası için farklı bir proje uygulayacağız. Mersin merkez ilçelerimizde örneği olmayan bir bilim merkezi açmayı düşünüyoruz. Projede, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile de iş birliği yapacağız” diye konuştu.

 

“YAŞAM ATÖLYELERİ OLUŞTURULACAK, ÇOCUKLAR GÖREREK, DOKUNARAK ÖĞRENECEK”

Sözlerini, “Amacımız, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin buraya gelip, bu binada kurulacak atölyelerde yeni ve farlı yöntemlerle öğrenmelerini sağlamak” diyerek sürdüren Başkan Gültak, “Akdeniz ilçemizde görev yapan ve inceleme yapmak üzere yurtdışına giden öğretmenlerimizin, Avrupa’daki okul ziyaretlerinde gördükleri, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayan atölyeleri ilçemizde de kuracağız. Bu sayede çocuklarımıza bilgiyi, sadece teoride değil, pratikte de göstermiş, öğretmiş olacağız. Dokunmak, görmek, onu kullanmak veya onun ne olduğunu hissetmeleri için yaşam atölyeleri oluşturacağız. Sadece Akdeniz’de değil, Mersin’de de bir ilk olacak Bilim Merkezi projemizi yakın zaman içerisinde Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, bilimmerkezi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA