Hasan Yıldırım, Yeni Ekonomik Programı değerlendirdi




Tarih: 30 Eylül 2020 Çarşamba 12:04


Yılbor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve 2021-2022-2023 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) değerlendirdi.

'Yeni Dengelenme', 'Yeni Normal' ve 'Yeni Ekonomi' ana temalarıyla belirlenen Yeni Ekonomi Programı'nı değerlendiren Yılbor Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, programda üretimi ve istihdamı arttıracak birçok önemli konu olduğunun altını çizerek, “Sanayiciler olarak bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından Yeni Ekonomi Programı’nda açıklanan teknoloji ve verimlilik odaklı stratejik reformları bizler de üretim alanlarımıza yansıtarak, ülkemizin üretim ve yatırımda küresel bir cazibe merkezi haline gelmesine kendi ölçümüzde katkı sunmaya çaba göstereceğiz. Katma değeri yüksek ürünlerin üretim ve ihracatı konusundaki hassasiyeti sonuna kadar destekliyor ve bünyemizde oluşturduğumuz AR-GE merkezi ile bu konuda önemli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

 

‘YENİ SANAYİ ALANLARININ AÇILMASI İSTİHDAM İÇİN ÖNEMLİ’

 

Yıldırım, “Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın yaptığı konuşmada organize sanayi bölgelerine özellikle vurgu yapması ve yeni organize sanayi bölgelerinin açılması için yatırım aktarılacağını açıklaması bizler adına çok önemli. Yeni sanayi alanlarının oluşturulması direk olarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması anlamanı geliyor. Ülkemiz üreterek ve ihracat yaparak büyüyecek. Yerli üretimin ve teknolojik kabiliyetlerin geliştirilmesinde üst düzey karar almak üzere Cumhurbaşkanı başkanlığında ilgili kurumların en üst düzey yöneticilerinin katılımıyla “Sanayileşme İcra Kurulu”nun oluşturulacak olmasıyla birlikte, Yeni Ekonomi Programı’nda bizlere de yer verilmesini sanayicilerimize heyecan ve moral verdi” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: yılbor, hasanyıldırım, ekonomi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA