Büyükşehir, sanatın ve sanatçının yanında yer aldı




Tarih: 1 Ekim 2020 Perşembe 13:52


Pandeminin olumsuz şartlarını hafifletmek için bütün yerel tiyatro gruplarını kapsayan bir proje hazırlayan ve bazı yerel yönetimlere sunan Mersin Tiyatro Derneği’ne sadece Büyükşehir Belediyesi destek oldu. Aradan üç ay geçmesine rağmen projeye Yenişehir ve Mezitli belediyelerinden olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi.

Geçtiğimiz aylarda pandeminin olumsuz şartlarını hafifletmek için Mersin’deki bütün yerel tiyatro gruplarını kapsayan bu proje hazırlayan Mersin Tiyatro Derneği, projesini Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Mezitli Belediyesine iletti. Projeye sadece Mersin Büyükşehir Belediyesinin destek verirken Yenişehir ve Mezitli Belediyeleri sessiz kaldı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Melih Kayadelen, amaçlarının aylardır sahneleri kapalı olan yerel gruplara maddi destek olmanın yanı sıra, pandemi döneminde bunalan Mersin halkının alternatif etkinliklerle ‘nefes almasına’ katkıda bulunmak olduğunu kaydetti. Belediye başkanlarının projelerine olumlu yaklaşmasının kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Kayadelen, “Ancak sadece Büyükşehir Belediyesinden cevap geldi. Aradan üç ay geçmesine rağmen projemize Yenişehir ve Mezitli belediyelerinden olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Projemizi hala değerlendirdiklerini ve en kısa sürede bize haber vereceklerini ümit ediyoruz” dedi.

 

“HER AKŞAM BİR TİYATRO OYUNU ÜCRETSİZ SAHNELENECEK”

Yerel yönetimlerin, sanatçılarla iş birliği içinde ortak projeler üreterek, kentin gelişmesine, toplumun dönüşmesine katkı sağlaması gerektiğine inandıklarını sözlerine ekleyen Kayadelen, “30 Haziran 2020 tarihinde makamında görüştüğümüz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer de aynı inançla projemizi, pandemi şartlarına uygun olarak açık havada gerçekleştirmek üzere onayladı. Mersin Tiyatro Derneği’nin projesi Mersin Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 6-11 Ekim tarihleri arasında hayata geçiyor. Her akşam bir tiyatro oyununun ücretsiz sahneleneceği etkinliklerimize tüm halkımızı bekliyoruz. Sanata ve sanatçılara verdiği destek için Mersin büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Vahap Seçer’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Koordinatörü Sayın Bengi İspir Özdülger ve bu projenin hayata geçmesine katkısı olanlara teşekkür ederiz” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, mersintiyatroderneği


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA