Staj gören öğrencilere iş kulübü eğitimi verildi




Tarih: 2 Ekim 2020 Cuma 10:35


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İş Kulübü dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerine Mersin İŞKUR Koordinasyonunda, Mersin İŞKUR İş Kulübü ve Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu iş birliğinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Staj Seferberliği Programı kapsamında kamuda staj gören Üniversite öğrencilerine yönelik olarak verdiği işgücü piyasasına hazırlık eğitimleriyle devam ediyor.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen Staj Seferberliği Programı Kapsamında Mersin Defterdarlığında Staj gören Üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen iş kulübü eğitimlerine katılan öğrencilere eğitim sonunda katılım sertifikası verildi. Kulüp eğitimlerinde öğrencilere özgeçmiş hazırlama beden dili, imaj yönetimi, mülakat teknikleri konularında İş kulübü Liderleri tarafından ücretsiz uygulamalı eğitimler verilmesinin yanı sıra Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu üyesi Forum Suit Otel İnsan Kaynakları yetkilisi Didem Zeten Avcı tarafından öğrencilerin bir iş yerinde yapılan mülakatın nasıl yapıldığını deneyimlemesi ve iş hayatına bir adım önde başlaması amacıyla mülakat canlandırmaları yapıldı.

İş Kulübü Eğitimi sırasında öğrencilere iş hayatına yönelik bilgiler veren Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Halil Bozkurt, İşsizlikle mücadele çerçevesinde dezavantajlı grupların istihdama katılması amacıyla İş Kulübünün çalışmalarıyla iş arayanlara yol gösterdiğini, kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin, öğrencilerin, geçici koruma altındakilerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü çözümler sunduğunu ve katılımcıların iş hayatına bir adım önde hazırlandığı ifade etti. (Haber Merkezi)


Etiket: işkur, stajyer, eğitim, işkulübü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA