Cimnastik Şampiyonası hazırlıkları hız kazandı




Tarih: 14 Ekim 2020 Çarşamba 18:59


Azerbaycan’dan Türkiye’ye korona virüs nedeniyle alınan ‘2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası’nın hazırlıkları Mersin’de hız kazandı. Hazırlıkları yerinde incelemek için Mersin’e gelen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Biz bu kadar kısa sürede emin olun bugüne kadarki yapılmış en başarılı organizasyonlardan birinin olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Haber-Gizem Konucu

Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda 09-20 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası, 09-13 Aralık tarihleri arası erkekler, 17-20 Aralık tarihleri arasında ise kadınlar kategorilerinde gerçekleştirilecek. Mersin, şampiyona için elini taşın altına koyarak, hazırlıklarına hız kazandırdı. Bu kapsamda teknik heyetlerle beraber Mersin’e gelen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda incelemelerde bulundu. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’den salonla ilgili bilgi alan Çelen, Mersin’de kampa giren Rusya Cimnastik Milli Takımı'nı da ziyaret etti.

 

“BU SALONUN GÜZELLİĞİNİ GÖSTERMEK GEREKİYOR”

Yaptığı incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelen, federasyonun bütün icra kurulları ve hem kadın hem erkek teknik heyetleriyle Mersin’de toplantılar gerçekleştireceklerini söyledi. Azerbaycan’da yapılacak olan Avrupa şampiyonasının iptal edilmesi sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da güçlü desteğini alarak Avrupa Cimnastik Federasyonu'na adaylık başvurusu yaptıklarını söyleyen Çelen, 3 Avrupa ülkesinin daha aday olduğunu hatırlattı. Avrupa yetkililerinin, şampiyonanın Türkiye’de yapılmasını kabul ettiklerini belirten Çelen, “Çünkü Avrupa'da bu kadar kısa sürede bu organizasyonu yapabilecek bir ülke olduğunu şahsen düşünmüyorum. Bizim de bu kadar güçlü olarak adaylığımızı göstermemizin sebebi, Akdeniz Oyunları'nda yapılmış olan Mersin’deki bu muhteşem salon. Bu, bizim güçlü yanımız. Mersin’in güzelliğini, dinginliğini, sakinliğini Avrupa ülkelerine göstermek gerekiyor. Bu salonun güzelliğini göstermek gerekiyor” dedi.

 

“EN BAŞARILI ORGANİZASYONLARDAN BİRİ OLACAK”

Aralık ayında önce erkekler, gençler ve büyükler, hemen akabinde de kadınlar, gençler ve büyükler Avrupa şampiyonası yapacaklarını sözlerine ekleyen Çelen, “Umarım yüksek katılımlı bir şampiyona olur. Böyle bir pandemi sürecinde hem ülkemizin güvenilir bir ülke olduğunu göstermek hem de ülkemizin bir spor organizasyonu ülkesi olduğunu göstermek ve Avrupa şampiyonasından sonra her yıl Mersin’de düzenlediğimiz Dünya Challenge Kupası'na da artık 10-15 ülke dışında daha fazla ülkenin katılımını sağlayacağı da bir şampiyona olacak. Bu bakımdan bizim için çok önemli. Biz Türkiye olarak 2023 Avrupa Şampiyonası'nı Antalya’da yapmak için 4 yıl önceden hakkı elde etmiştik. Bu, bizim için bir deneme ve tecrübe olacak. Ama biz bu kadar kısa sürede emin olun bugüne kadarki yapılmış en başarılı organizasyonlardan birinin olacağı kanaatindeyiz. Bugün çalışmalarımızı tamamlayacağız. Umut ediyorum ki dünya şampiyonalarında madalya almış ülkemiz, Avrupa şampiyonasında da burada madalyalar çıkaracak” şeklinde konuştu.

 

“50 ÜLKENİN OLDUĞU BİR AVRUPA ŞAMPİYONASINDAN BAHSEDİYORUZ”

Yüksek katılımlı bir şampiyona olacağını beklediklerini dile getiren Çelen, “Azerbaycan Federasyonu'ndan aldığım bilgi; 38 ülke erkeklerde, 39 ülke kadınlarda gelecek. Yani 38-39 ülke gibi öngörülüyor ama 20-25-40 olsun önemli değil, 50 ülkenin olduğu bir Avrupa şampiyonasından bahsediyoruz” dedi.

 

“BU MERSİN VE TÜRKİYE ADINA ÇOK ÖNEMLİ”

Dünya Cimnastik Federasyonu başkanı ile federasyonunun hem kadınlar hem erkekler teknik patronlarının da şampiyona için Mersin’e geleceklerini de kaydeden Çelen, bunun Mersin ve Türkiye adına çok önemli olduğunu vurguladı. “Biz, bütün Avrupa ülkelerinin gelmesini temenni ediyoruz” diyen Çelen, sözlerine şöyle devam etti: “Dünya başkanı, bu yıl içerisinde dünyada yapılan en büyük cimnastik organizasyonunu tertip edeceğimizi bize söyledi. Tahmin ediyorum ki katılım yüksek olur, çünkü sporcular yarışmaya hasret pandemi sürecinde. Katılımcı ülke sayısından ziyade bu kadar kısa bir süre içerisinde böyle bir organizasyona talip olup yapabileceğimizi göstermek, bence ülkemizin artık bir spor organizasyonu ülkesi olduğunun bir göstergesi olacaktır. Artık bizlere de federasyon olarak düşen görev, bu tesisleri doldurmak. Biz federasyon olarak her yıl challenge kupasıyla bunu yapıyoruz ama bu Avrupa şampiyonası üst segment bir şampiyona. Dünya şampiyonasından sonra cimnastiğin en büyük kıta şampiyonası. Umarım ülkemize, Mersin’e ve bizlere yakışır bir şekilde organizasyon düzenleriz.”

 

 

“HER ŞAMPİYONADA MADALYA HEDEFİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye olarak şampiyonadaki hedeflerini hakkında gazetecilere bilgi veren Çelen, “İbrahim Çolak dünya şampiyonu, Ahmet Önder dünya ikincisi, Ferhat Arıcan dünya beşincisi oldu. Ümit Şamiloğlu bizim Avrupa üçüncümüz. Avrupa ikincimiz var, yine Ahmet Önder’in Avrupa’da madalyası var. Bizim Avrupa’da, dünyada madalya alabilecek sporcularımız var. Kadınlarda da şansımız devam ediyor. Nazlı Savranbaşı ile olimpiyat kotası aldık. Halihazırda 4 sporcumuz olimpiyata gidiyor. Diğer branşlarımızda olimpiyat şansımız devam ediyor. Ama İbrahim Çolak'ta dünya şampiyonasından sonra biceps kopması oldu, olimpiyatlara hazırlanırken bir ameliyat süreci var. Teknik kadromuz onu değerlendiriyor. Olimpiyat öncesi yarışıp yarışmayacağına teknokratlar karar verecek. Ama biz Türkiye olarak Türk cimnastiğiyle katıldığımız her şampiyonada madalya hedefimizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

 

DEMİR: “BU ŞAMPİYONAYA HEP BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise Mersin’in bu tür organizasyonlara alıştığını, bundan sonra devamının da geleceğini ifade ederek, “Bu tür organizasyonlar, şehrimizin ekonomisine, kültürüne, turizmine, eğitimline, her şeyine etki edebilecek organizasyonlar. El birliğiyle şehrimizi iri ve diri tutacağız ve bu şampiyonaya hep beraber sahip çıkacağız” dedi.


Etiket: avrupacimnastikşampiyonası, mersinisuatçelen, ökkeşdemir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA