Boğsak Mahallesi’nin içme suyu kapasitesi artırıldı




Tarih: 28 Ekim 2020 Çarşamba 15:16


MESKİ Genel Müdürlüğü, Boğsak Koyu’nda özellikle yaz aylarında artan nüfus ile orantılı olarak artan içmesuyu ihtiyacını karşılamak için içmesuyu şebeke hattı yenileme ve kapasite artırımı çalışmasını tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Taşucu Mahallesi Boğsak mevkiinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zaman zaman arızalanarak yeterli debide su teminine engel olan içme suyu hattı yenilendi. Yeni içme suyu hattı imalatlarının tamamlanmasıyla mahalle sakinleri ve tatil için bölgeye gelen ziyaretçilerin yaşadığı su kesintileri önlenecek.

 

MESKİ, Taşucu’nun Boğsak mevkiinde içmesuyu debisini arttırmak amacıyla mevcut bulunan Ø110'luk içmesuyu dağıtım hattını, 160’lık 10 Atü HDPE borularla yenilendi. Yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda yenilenen içmesuyu hattı ile Boğsak, İncekum ve Akçakıl mevkiinde yaşayan vatandaşlar yeterli debide içmesuyuna kavuştu.

 

“BÖLGEDEKİ ÇALIŞMAYI EN KISA SÜREDE TAMAMLANARAK DEVREYE ALINDI”

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mersin’in çeşitli mahallerinde altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiği belirtilerek; “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in öncülüğünde vatandaşlarımıza içme suyu temin etme çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir. Mesai arkadaşlarımızla birlikte idaremize gelen talepleri hızlıca çözüme kavuşturacak projeler hazırlanmaya devam edilmektedir. Boğsak’ta başlattığımız içme suyu şebeke hattı kapasite artırımı çalışmamız kısa sürede tamamlanarak devreye alındı. Boğsak, İncekum ve Akçakıl gibi turizm kaynaklı olarak nüfusun yoğun olduğu ve bölgenin yazlıkçılar tarafından en çok tercih edilen mevkiinde içme suyu kapasitesi arttırıldı. Çalışmalarımız sayesinde turistik bölgemizin yaz sezonunda nüfus artışıyla bölgede yaşayan vatandaşlarımıza ve tatile gelen ziyaretçilere yetersiz gelen içme suyu ihtiyacı karşılanarak, özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının önüne geçilecektir” dedi.

 

İMAMUŞAĞI VE KOCAPINAR MAHALLELERİNİN MUHTARLARI, BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ

İmamuşağı Muhtarı Kadir Tokmar, MESKİ yetkililerine, çalışan tüm personele ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek; “Öncelikle, bu işlerin yapılmasına sebep olan Büyükşehir Belediyesi Başkanım Sayın Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. İmamuşağı’nın Boğsak Mahallesi’nde susuzluğumuzu giderecek bu projeye emek sarf ettikleri için ayrıyeten teşekkür ediyorum. Bir zamanlar günlük su kesintileri, sıkıntılar baş gösteriyordu. Ama bu proje sayesinde, Allah’a binlerce şükür ki, herhangi bir kesinti herhangi bir sıkıntı yok. 14 tane mahalleyi kapsayan bir yer olan İmamuşağı’nın nüfusu yaklaşık bin 500- 2 bin. Ayrıyeten, Silifke’de ikamet edip de köyde yaşayan 3 bine yakın İmamuşağılı var. Onlar geriye döndüğü zaman bazı mahallelerimizde sıkıntı oluyordu. Ama şimdi bunu da Başkanımız’dan dolayı aşacağımıza inanıyorum” dedi. Kocapınar Muhtarı Mehmet Yörüsün, “Daha önce baya bir sıkıntı çekiyorduk. Burada oteller, pansiyonlar ve siteler var. Mahallemiz yazın çok kalabalık ve yoğun oluyor. Özellikle yazın sezon açıldığı zaman epey sıkıntı yaşıyorduk. İmamuşağı ve Kocapınar’a hizmet veren hattımızın, Boğsak’a kadar olan kısmında borular yenilenince çok rahatladık. Başta Büyükşehir Belediyesi Başkanım Sayın Vahap Seçer olmak üzere, tüm MESKİ yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Hizmetlerinden çok memnunuz” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: meski, boğsak, silifke, içmesuyu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA