Talebi karşılayacak arz olmadığı için 2. El piyasası uçtu




Tarih: 28 Ekim 2020 Çarşamba 18:49


Tüketicilerin 2. El araçlara neden yönlendiği ile ilgili konuşan KIA-ISUZU Öztopraklar Otomotiv Genel Müdürü Alican Öztoprak, “Yeni otomobillerin arzında oluşan sorun tüketiciyi 2. el otomobil alternatifine yönlendirdi. Var olan talebin üzerine bir de bu eklenince pazardaki fiyatlar tabir-i caizse uçtu. Yılın ilk 8 ayında yeni araç pazarındaki talebin karşılanamaması ve tüketicinin 2. el pazarına yönelmesi, araç maliyetlerindeki artışlar, pandemi döneminde 2. el araçlarda da talebi karşılayacak arzın olmayışı ile fiyatlarda bir artış gerçekleşti” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

 

KIA-ISUZU Öztopraklar Otomotiv Genel Müdürü Alican Öztoprak, ikinci el piyasası, ÖTV zammı ve şirketin yeni hedefleri hakkında konuştu. Isuzu Öztopraklar olarak bölgede etki alanlarının ve yerleşkelerinin olmasının önemli bir müşteri potansiyelinin oluşmasına katkısağladığına değinen Öztoprak, otomotiv sektöründe KIA ile yürümeye başladıklarını belirtti. Öztoprak, “KIA hedef kitlemize uygun bir marka ve segmentteydi. Yaşadığımız tümolumsuz gelişmelere rağmen satışta iyi bir performansa ulaştığımızı söyleyebilirim. Müşterilerimizin hem bize hem de markaya olan güveni işimizi kolaylaştırdı. Sıfır araçlar piyasada neredeyse yok denecek kadar az” dedi.

 

“DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOMOTİV PAZARLARINDA BİLE ARAÇ BULUNURLUĞU SORUNU, TÜRKİYE’Yİ DE ETKİLEDİ”

Otomobil piyasasında fiyatlarda çok sert hareketler yaşandığını söyleyen Öztoprak, en son yapılan ÖTV düzenlemesinin ardından otomobil firmaları yeni fiyatlarını belirlerken piyasada sıfır otomobil bulunmaması nedeniyle ikinci elde de fiyatlar hızlı yükseldiğini dile getirdi. Öztoprak, “Yeni modeller, var olan modellerin siparişleri derken dünyanın en büyük otomotiv pazarlarında bile ortaya çıkan araç bulunurluğu sorunu, Türkiye’yi de etkiledi. Süreci dikkatle takip ediyoruz. KIA Türkiye’nin bize gönderdiği araçları çok hızlı bir biçimde tüketiciyle buluşturuyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

“ÖTV DÜZENLEMESİ SEKTÖRDE RAHATSIZLIK OLUŞTURMUŞ DURUMDA”

Öztoprak, “Görüldüğü gibi yapılan ÖTV düzenlemesi sektörde belli açılardan rahatsızlık oluşturmuş durumda. Ayrıca düzenlemenin hemen yürürlüğe giriyor olması hali hazırda araç alımı yapma aşamasında olan vatandaşların hazırlıksız yakalanmasına neden oldu” diyerek vergilendirme sistemindeki düzenlemelerin güncel şartları karşılamıyor olmasını da bir diğer rahatsızlık konusu olarak karşılarına çıktıklarını dile getirdi.

 

“MERSİN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE BÜYÜME HEDEFLEMEMİZ SÜRECEKTİR”

Öztoprak, tüketicilerin 2. El araçlara neden yönlendiği ile ilgili de bilgi verdi. Öztoprak “Yeni otomobillerin arzında oluşan sorun tüketiciyi 2. el otomobil alternatifine yönlendirdi. Var olan talebin üzerine bir de bu eklenince pazardaki fiyatlar tabir-i caizse uçtu. Yılın ilk 8 ayında yeni araç pazarındaki talebin karşılanamaması ve tüketicinin 2. el pazarına yönelmesi, araç maliyetlerindeki artışlar, pandemi döneminde 2. el araçlarda da talebi karşılayacak arzın olmayışı ile fiyatlarda bir artış gerçekleşti. Yıl sonunda yeni araç bulunurluğunda yaşanacak bir nebze rahatlama ile 2.el fiyatlarında artış da biraz yavaşlama olabilir ama fiyatların yine de yeni araç fiyatlarına paralel, artışına devamedeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Öztoprak, “Bu süreçte ileriye dönük büyük planlamaları ertelemek zorunda kaldık. Fakat Mersin otomotiv sektöründe büyüme hedeflememiz sürecektir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 


Etiket: kıa, alicanöztoprak, otomotiv


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA