Mezitli’de Cumhuriyet Coşkusu Minik Yüreklerle Başladı




Tarih: 29 Ekim 2020 Perşembe 14:12


Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evinde Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında izleyicinin alınmadığı törende minik yürekler Cumhuriyet coşkusunu sosyal medya üzerinden ailelerine ve tüm Türkiye’ye ulaştırdı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Okul Müdürü Nezaket Aktaş, Cumhuriyetin kazanımlarına dikkat çekti. Miniklerin son derece coşkulu ve heyecanlı olduğu törende Cumhuriyet Çocukları Sınıfı, ay yıldız gösterisi, Mezitli’nin Filizleri kurdele dans gösterisi, Mutlu Mezitli sınıfı ritim gösterisi, Güneşin Çocukları sınıfı bayraklı gösteri, Portakal Çiçekleri sınıfı dans gösterisi, Kum Zambakları sınıfı ritim gösterisi, Deniz Yıldızları sınıfı, Cumhuriyet demek adlı oratoryo sunumu, Barış Güvercinleri sınıfı ponponlu dans gösterisi, Limon Çiçekleri sınıfı ritim gösterisi Umut Işıkları sınıfı huluhop dansı ve Sevgi Çiçekleri sınıfı puzzle dans gösterisi sundu.

 

“CUMHURİYET BAYRAMI’NI AŞKLA KUTLUYORUZ”

Her yıl olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir aşkla kutladıklarını ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kutlamalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin cumhuriyet değerlerini savunmaktan başka şansı olmadığını söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün demokrasi ve Cumhuriyet anlayışının iyice özümsenmesi gerektiğini savunan Başkan Tarhan, bütün Cumhuriyet sevdalılarının omuz omuza hareket etmek zorunda olduklarını vurguladı. Tarhan, “Cumhuriyetimizin 97'incı yıl dönümünde ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetin kurucuları tarafından belirlenen hedeflerden, çağdaş uygarlık yolunda, çağdaş demokratik anlayıştan ödün vermeden çalışacağız. Bugün cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşaması için yurttaşlık bilinciyle el ele olmak zorundayız. Laik cumhuriyetimizin 97'incı yılını kutlarken bütün Cumhuriyet sevdalılarıyla omuz omuza özgürce, Cumhuriyet türküleri söylemek istiyoruz. Biz Türkiye deyince Atatürk'ün Türkiye'si, Cumhuriyet deyince Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ile mutlu olmaya, onur duymaya devam ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nı aşkla kutluyoruz. Aşkın sonsuzluğuna inanıyoruz" dedi.

Başkan Tarhan, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi tarafından gerçekleştirilen kutlamalar ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kapsamında 29 Ekim Perşembe günü, Mezitli Belediyesi gezi otobüslerinin kahramanlık marşları eşliğinde kent turu yaparak Cumhuriyet coşkusunu sokak aralarına kadar taşıyacağı bilgisini verdi. (Haber Merkezi)


Etiket: mezitli, mezitlibelediyesi, bircantüfekçioğluçocukgündüzbakımevi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA