Nöralterapi birçok ağrıya birebir




Tarih: 29 Ekim 2020 Perşembe 16:46


Doğal bir tedavi olarak kabul edilen nöralterapinin bir ilaç tedavisi olmadığını dile getiren Fizyomed Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Dr. Fatih Gün, “Baş ağrılarında, migren de, fibromiyalji de, spor yaralanmalarında, tendon yaralanmalarında, bel-boyun-sırt ağrılarında çok faydalı bir tedavidir” dedi.

Haber-Sevcan AKGÜL

Fizyomed Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Dr. Fatih Gün, vücut ağrısı çeken hastaların tamamlayıcı tıpta izlemesi gereken tedavi yöntemleri hakkında gazetecilere konuştu. Fizik tedavi, ozon tedavisi, proloterapi, nöralterapi gibi konular hakkında bilgiler veren Dr. Fatih Gün, kronik ağrısı olan hastaların artık ilaçlarla dolu reçeteler yerine gerçekten tedavi edici, dokuların onarımına yönelik uygulamalar istediklerini söyledi.

 

“AKUT VAKALARDA KLASİK TIP ÇOK GEREKLİDİR”

Son yıllarda tamamlayıcı tıp konusunda çok olumlu fikri olan bilinçli büyük bir hasta grubunun oluştuğunu sözlerine ekleyen Dr. Gün, “Tabi ki akut vakalarda klasik tıp çok gereklidir ve hayati öneme haizdir. Bunu yadsımak mümkün değil. Bende bir İstanbul Tıp Fakülte’li olarak böyle bir eğitim aldım. Örneğin ani boyun tutulmasıyla dayanılmaz ağrıyla gelen bir hastaya yapacağınız klasik bir ağrı kesici ve kas gevşetici karışımı o an için hastanın sıkıntısını hızlı bir şekilde çözer” dedi.

 

“OZON TEDAVİSİNİ SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI ÜNİTEMİZDE UYGULUYORUZ”

Tamamlayıcı tıp ile ilgilenen hekimler olarak detaylı muayene ve tetkiklerin yardımı ile hastalığın veya ağrının altta yatan sebebine odaklandıklarını kaydeden Gün, “Merkezimizde fizik tedavi ve rehabilitasyon dışında tamamlayıcı tıp ünitelerimizde ozon tedavisi, proloterapi, nöralterapi, perinöral enjeksiyon tedavisi, PRP/CGF/CD+34 tedavisi, ağrı ve estetiğe yönelik mezoterapi, glutatyon ve benzeri tedavileri uygulamaktayız. Kısaca bahsedecek olursam, ozon tedavisini sağlık bakanlığı onaylı ünitemizde uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“DOKTOR KONTROLÜNDE UYGULANMALI”

Ozon ağrı tedavisi hakkında konuşan Dr. Gün, sözlerine şöyle devam etti: “Ozon muhakkak bu konuda yeterli eğitim almış bir doktor kontrolünde uygulanmalı. Ozon ağrıda, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, antiaging amaçla, fibromiyaljide, kronik yorgunlukta, çeşitli solunum sistemi hastalıklarında, nörolojik ve cilt rahatsızlıklarında klasik tedavilere ek olarak kullanılabilir. Hemen hemen hiçbir yan etkisi olmayan bir tedavi metodudur. Glutatyon vücudumuzda üretilen ve her hücrede bulunan güçlü bir antioksidandır. Fakat yaşlanma ile birlikte üretimi azalır. Damar içi uygulanan glutatyonun bağışıklık fonksiyonunun desteklenmesinde, hücre yenilenmesine destekte, şeker hastalığının zararlı etkilerinin azaltılmasında, kas performansının arttırılması gibi birçok konuda faydaları olduğunu biliyoruz.”

 

“SEANS SAYISI HASTANIN DURUMUNA GÖRE DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİR”

Proloterapi tedavisi hakkında da açıklamalarda bulunan Dr. Gün, “Proloterapi, zayıflamış, incinmiş, hasarlanmış tendon, ligaman ve eklemlere hücre yenileyici solüsyonların ki en çok dextroz dediğimiz şekerli serum kullanılmaktadır, enjekte edilmesiyle hasarlanan dokularda yeniden iyileşme ve güçlenme sağlayan bir terapi yöntemidir. 3-4 hafta ara ile ortalama 4-6 seans arasında yapılır, fakat seans sayısı hastanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Eklem kireçlenmelerinde, bel-boyun ağrılarında, bilek burkulmalarında, tenisçi dirseğinde, avasküler nekrozlarda, çeşitli omuz rahatsızlıklarında güvenle uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

 

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA GÜÇLENDİRMEMİZ GEREKİYOR”

Doğal bir tedavi olarak kabul edilen nöralterapinin bir ilaç tedavisi olmadığını dile getiren Dr. Gün, “İğnelerdeki kısa etkili lokal anestezik maddenin otonom sinir sistemi üzerinde oluşturduğu uyarıdan faydalanılır. İğne cilde yapılır yapılmaz bu uyarı sinir ağında yayılır ve eskiden kalmış sinir hasarları bio-elektriksel olarak düzeltilir. Baş ağrılarında, migren de, fibromiyalji de, spor yaralanmalarında, tendon yaralanmalarında, bel-boyun-sırt ağrılarında çok faydalı bir tedavidir. Sonbahar aylarına da girerken virüslere karşı bağışıklık sistemimizi mümkün olduğunca güçlendirmemiz gerekiyor. Düzenli hafif şiddetle egzersizi ve bol su içmeyi ayrıca unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

 

DR. FATİH GÜN KİMDİR?
1985 yılında Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdikten sonra, 1991 yılında İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon iktisadımı Ankara’ da tamamladım. Bir süre Mersin Devlet Hastanesinde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Dr. Yasemin Erdoğan ile Fizyomed Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezini kurduk. Sağlık bakanlığımızın sınıflandırmasına göre A grubu bir merkez olarak Yenişehir ilçesinde Edip Buran Kapalı Spor salonu karşısında fizik tedavi ve rehabilitasyon ve tamamlayıcı tıp konusundaki hizmetlerimizi, güncel teknoloji ve tedavileri takip ederek yüksek ve konforlu standartlarda sunmayı ilke edindik.


Etiket: fizyomed, fiziktedavi, rehabilitasyon, fatihgün


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA