Kadınlara örnek olacak bir başarı öyküsü




Tarih: 2 Kasım 2020 Pazartesi 17:27


Basında yer alan girişimci kadınların yeni kurduğu işlerden ilham alarak KOSGEB’in kurslarına katılan Hande Doğuş, 2018 yılında KOSGEB’den aldığı destekle Mora Boutique’i açtı. Kısa sürede kadın giyiminde yanı başında Forum AVM olmasına rağmen büyük bir başarı yakalayan Doğuş, 2’inci şubesinin açılışı için hazırlıklarını tamamladı.

Özel Haber-Sevcan AKGÜL

Mersin’de kadın giyim sektöründe ciddi oranda büyük bir başarı yakalayan Mora Boutique kurucusu Hande Doğuş, başarı öyküsünü gazetemize anlattı. Mersin’deki moda tutkunu kadınların adeta vazgeçilmez durağı haline gelen Mora Boutique’in 2’nci şubesinin hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Doğuş, açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti. Mora Boutique’i nasıl kurduğunu ve şubeleşme yolunda attığı adımlar hakkında konuşan Doğuş, basında yer alan girişimci kadınların yeni kurduğu işlerden ilham alarak böyle bir girişime kalkıştığını ifade etti. İlk olarak KOSGEB’in kurslarına katıldığını söyleyen Doğuş, “Sertifikamı aldıktan sonra KOSGEB desteği almak suretiyle, Ocak 2018 tarihinde Mora Boutique isimli iş yerimi açtım. Modern kadına hitap ettiğim mağazamda kendi seçtiğim kaliteli ürünleri, piyasaya göre daha uygun fiyatlarla satışa sundum. Bu sayede geniş bir müşteri kitlesine ulaştım. KOSGEB’ e sunduğum projemde de yer aldığı gibi, amacım iyi bir satış, müşteri memnuniyeti ve istihdam oluşturmaktı. Bu çerçevede çalışmalarımı sürdürmekteyim” diye konuştu.

 

PANDEMİ GİYİM SEKTÖRÜNE YARADI
Modaya uygun en trend ürünleri, uygun fiyatla müşterilerinin beğenisine sunduklarını sözlerine ekleyen Doğuş, “Baktığınız zaman ürünlerimizin kalitesi birçok mağazada satılan meşhur markalarda görebileceğiniz tarzdadır. En çok tercih edilme sebebimiz ise fiyatı piyasada yer alan ürünlerden

çok daha uygun fiyata satıyor olmamız” dedi. İnsanların pandemi sürecinde AVM’lere gitmekten çekindiğini ifade eden Doğuş, “Tabi pandemi sürecinde insanlar kalabalık ortamlardan uzak durdu. Böyle olunca daha çok böyle butik yerleri tercih etmeye başladılar. Bu anlamda pandemi giyim sektörüne yaradı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

İŞ DÜNYASI MORA BOUTİQUE’İ TERCİH EDİYORU

Mersin iş dünyasında yer alan kadınların birçoğunun Mora Boutique ürünlerini tercih ettiğini belirten Doğuş, genç girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, “Hiç kimse kalbindeki ve aklındaki hedeflerden vazgeçmesin. Hayallerinizin peşini bırakmayın” dedi.

 

BAŞKAN TEKLİ, GENÇ GİRİŞİMCİYİ ZİYARET ETTİ

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise Mora Boutique’in 2’nci şubesine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Hande Doğuş’a başarılar dileyen Başkan Tekli, “Mersin’de yaşayanlar olarak böyle girişimci gençlere destek vermemiz gerekir. Özellikle yereldeki esnafımızı ve gençlerimizi iş yapabilme imkanlarını sunabilmemiz gerektiğini ve toplumun yabancı markalardan uzaklaşıp kendi özüne dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Hande kızımız basında yer alan haberlerden ilham alarak KOSGEB’den çıkan desteği değerlendirip bir dükkanla iş hayatına başladı ve bugün de 2’inci şubesinin açılışından önce kendisine hayırlı olsun ziyarette bulunduk. Personel istihdamını her geçen artırma konusundaki girişimi takdire şayan. Biz bunların artmasını temenni ediyoruz. Tabii bu girişim tekstil üzerine olduğu için herkesin ihtiyacı olan günlük giyinmemiz gerektiğini biliyoruz. Bunun yanı sıra o kadar çok sektör var ki; gıdadan tutun tarıma varıncaya kadar gençleri bu sahalarda çalışırken görmek bizleri umutlandırıyor. Hande kızımızı kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

HANDE DOĞUŞ KİMDİR?
1985 Mersin doğumluyum. Ortaokul ve liseyi Toros kolejinde okudum. 2009 yılında çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum. Uluslararası bir giyim firmasında iki yıl yöneticilik yaptım. Çocuklarım dünyaya geldi, onları büyütmek adına iş hayatına bir süre ara verdim. Daha sonra çalışmanın ve üretmenin benim için çok önemli olduğunu düşündüğümden, yeniden iş hayatına dönmeye karar verdim.

 


Etiket: kadın, handedoğuş, modaboutique


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA