Babaoğlan; “Ekonomi iyiyse Sayın Bakan neden istifa etti?”




Tarih: 9 Kasım 2020 Pazartesi 17:12


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa iddiaları ile ilgili sorulan soruya, “Bu kadar kritik görevdeki bir bakan istifa ediyor. Biz bunu sosyal medyadan öğreniyoruz” diyen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Ekonominin iyi olduğu söyleniyor bugüne kadar. Ekonomi iyiyse Sayın Bakan neden istifa etti? Ekonomi iyi değilse eğer bu istifası gerçek mi?” dedi.

Haber-Sevcan Akgül

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Mersin İl Yönetim Kurulu’nun tanıtımı Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Öte yandan Gülnar, Erdemli, Silifke ve Tarsus’un İlçe Başkanlarının tanıtıldığı toplantıda konuşma yapan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Mersin’in ekonomik açıdan ve içinde bulundurduğu insan potansiyeli ile birlikte Türkiye’de çok önemli bir il olduğunu fakat son 15-20 yıllık süreçte gerekli önemin gösterilmediğini söyledi.  Eğitim hayatının bir kısmını Mersin’de geçirdiğini belirterek sözlerine devam eden Babaoğlan, Mersin ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kuruldukları gün 90 kişiyle birlikte Deva Partisi Hareketini başladıkları söyleyen Babaoğlan, “Kurulduğumuz günden bugüne 8 ay geçti ve bu 8 ay pandemi ile birlikte geçti. Partimizin kurulduğu günlerde Türkiye’de ilk korona vakası açıklandı. Aslında bakıldığında Türkiye’de ocak ve şubat aylarında da korona vakalarının görüldüğüne dair bilgiler olmasına rağmen ne hikmetse partimizin kurulduğu gün ilk pandemi vakası açıklandı” dedi. Pandeminin ilk 3-4 ayının karantinada geçmesiyle birlikte sokağa çıkamadıklarını bu yüzden saha çalışmalarına geç başladıklarını belirten Babaoğlan, “Sadece son 4 ayımız sahalarda geçti. Sahaya çıkacağımız dönemde de sayın genel başkanımızın koronaya yakalanması ile birlikte 3 hafta bizimle olamadı. Bu olumsuzluklara rağmen 8 ayda çok büyük işler başardık” dedi.

 

“BU TÜRKİYE’DEKİ EN HIZLI TEŞKİLATLANMA SÜRECİ”

Konuşmasına Tolstoy’un “Kötüler kendilerine tahammül edildiklerine daha çok azarlar” sözüyle devam eden Babaoğlan, bu sözü çok sevdiğini ve kendilerinin de kötülüklere tahammül edemeyip bununla ilgili çalışma başlattıklarını dile getirdi. Pandemiyle geçen 8 ayda halktan çok yardım gördüklerini belirten Babaoğlan, “412 ilçe başkanı atadık. 187 ilçemizde ilçe kongremizi tamamladık ve bugün 18. İl Kongremizi sağlıyoruz. Biliyorsunuz seçime yeterliliği sağlamak için 41 ile ulaşmak gerekiyor. Bunu da önümüzdeki ayın ilk haftasında tamamlamayı düşünüyoruz. Bu açıdan baktığımızda 9 aylık bir süreçte bir parti pandemi koşullarına rağmen kurularak teşkilatlanmış olacak. Bu Türkiye’deki en hızlı teşkilatlanma süreci. Ama bu dediğimiz gibi sadece bizim başardığımız bir şey değil. Artık Türk halkının kötülülüklere tahammülünün olmadığını gösteriyor. Yani Mersin’de, Adana’da, Erzurum’da bizlere ulaşıp teşkilatımıza katılmak isteyen, gönüllü olmak isteyen birçok kişi var. Geldiğimiz noktada çok rahatlıkla 18. İl kongremizi tamamlayarak sahalarda olduğumuzu sizlere gösterebiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“90 KİŞİNİN BAŞLATTIĞI HAREKET 10 BİNDEN FAZLA KİŞİNİN KATILDIĞI DEVASA BİR ORDUYA DÖNÜŞTÜ”

İlk kongrelerini Ardahan’da gerçekleştirdikleri fakat korona sebebiyle il başkanlarının katılamadığını söyleyen Babaoğlan, Çorum’da genel başkanlarının da katılımıyla binlerce kişiye ulaştıklarını belirtti. Dünden bugüne Erzurum, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep gibi birçok kongrede vatandaşların yanlarında olduğunu dile getiren Babaoğlan, “Bize destek olan binlerce kişi, evlerinden bizi takip, mevcut hükümetin korku politikalarından kaynaklı yanımızda olamayan ama gönlü biz de olan ya da seçim günü geldiğinde bizim yanımızda olan, oy verecek olan, destekleyecek olan ama şu an bizleri izlemekte olan birçok vatandaşımızın ciddi ve ilgi alaka uyandırdı. Çünkü bizim Erzurum’da yaptığımız kongremizin Mersin’deki gönüllü üye başvurularına, Adana’daki üye başvurularına etki ettiğini görebiliyoruz. Aslında bu 90 kişinin başlattığı bir hareketti. Bugün geldiğimiz yer  72 İl Başkanımız, 412 İlçe Başkanımız, İl ve İlçe yönetimlerimiz ile birlikte 10 binden fazla kişinin katıldığı devasa bir orduya dönüştü.  Yine bunun daha da büyüdüğünü göreceğiz. Şunu vurgulamak istiyorum özellikle üye olmak isteyen 100 binden fazla kişi var.  9 Marttan bugüne 10 binden fazla üyeye ulaşmış durumda ve çok kısa bir sürede 100 binden fazla üyeye ulaşmış olacak. Kongrelerimiz devam ettiği sürece çok hızlı devam edebileceğini görebiliyoruz. Burada bugün bizimle birlikte olan, gönüllerimize, değerli basına teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin desteğiyle devam edeceğiz ve inşallah başarılı olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“DEVA PARTİSİ İNTERNET ORTAMINI İYİ TAKİP EDEREK PANDEMİYİ OLUMLU KULLANDI”

DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Genel Başkan Yardımcısı, Cemiyet Başkanı ve basın mensubuna teşekkür ederek konuşmasına başladı. Mersin İl Başkanlığı ve Kurucu Heyet görevini 13 ağustos günü aldıklarını belirten Cenkcimenoğlu, bunun uzun bir çalışmanın sonunda gerçekleşen bir hadise olduğunu vurguladı.  DEVA Partisi’nin kuruluş sürecinin 2020 yılının ocak ayında başladığını ve Mart 2020’de tamamlandığını söyleyen Cenkcimenoğlu, “Hemen akabinde pandemi süreci başladı ve hepinizin bildiği gibi fiziki yakınlaşmalar görüşmeler yerini tamamen internet ortamına bıraktı. Bu süreci de internet ortamını en iyi takip eden en iyi yaşayan parti olarak deva partisi olumlu anlamda kullandı. Tüm il başkanlıkları ve kurucu heyet çalışmaları dijital ortamda yapıldı. 13 ağustos da biz Mersin İl Başkanlığı Kurucu Heyet olarak görevi devraldık.  Görevimiz Mersin’de il ve ilçe yönetimlerinin kurulması. Deva partisi böyle bir yapılanma yaptı” dedi.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE DE BU VESİLEYLE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Mersin biliyorsunuz büyük bir kent. 13 ilçe yaklaşık iki milyon nüfusu ile 1 milyon üç yüz bin seçmen ile seçime girdik, ekonomik olarak zaten beşinci altıncı büyük kenti” diyerek sözlerine devam eden Cenkcimenoğlu, “Fakat fiziki yapısı coğrafi yapısıyla da bildiğiniz üzere 325 km sahili var tabi Mersin’de böyle bir yapılanmayı sıfırdan kurmak oldukça emek ve zahmet istiyor” dedi. Ama bu süreçte bir yardımlaşma örneği göstererek iki buçuk aylık süreçte ilk yönetim kurulunu belirleyip Mersin Valiliği’ne dilekçelerini verdiklerini belirten Cenkcimenoğlu “Dilekçemizi vererek resmen Mersin İl Başkanlığımızı kurmuş olduk. Süreçte emeği geçen herkese de bu vesileyle teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

“MERSİN’DE BÖYLE BİR YAPIYI BİR ARAYA GETİRMEK GERÇEKTEN KOLAY OLMUYOR”

Cenkcimenoğlu, Mersin’de böyle bir yapıyı bir araya getirmenin zor olduğundan bahsederek konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:  “Arkadaşlarımızla, genel başkanımızın da katılımıyla ara ara toplantılar yaptık. Tabi Mersin küçük Türkiye biliyorsunuz hepimizin yıllardır aynı sıralarda koşturduğumuz ve söylediğimiz söylemleri burada tekrar etmeyeceğim. Mersin’le ilgili hepimizin birçok bilgisi var ama Mersin’de böyle bir yapıyı bir araya getirmek gerçekten kolay olmuyor çünkü küçük Türkiye, her şey var. Hem meslekleri bir araya getirmeniz gerekiyor hem de biliyorsunuz menşelileri bir araya getirmeniz gerekiyor. Mersin herkesin olduğu bir kent ama biz gerekli hassasiyeti gösterdik ve bugün aramıza katılan yönetim kurulu arkadaşlarımıza da bir kere daha teşekkür ediyorum. Neden teşekkür ediyorum ülke siyasi olarak da zor bir süreçten geçiyor biliyorsunuz. Genel başkanımızı sokakta çeviren daha 16-17 yaşındaki çocuklar bile özgürlük ve adaletten bahsediyor, internete rahat girememekten düşündüklerini paylaşamamaktan, e tabi böyle bir süreçte elini taşın altına koyan değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 

“EKONOMİ İYİ DEĞİLSE EĞER BU İSTİFASI GERÇEK Mİ?”

Kendisine yöneltilen ekonomi ile ilgili soruları yanıtlayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa iddiasının bir muammada olduğunu söyledi. Babaoğlan, “Ama asıl soru şu Türkiye'de bu kadar dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisinde olan bir ülkenin yaşadığı ekonomik kriz süreci malum burada bu kadar kritik görevdeki bir bakan istifa ediyor. Instagram'dan duyuruyor ancak ana medyada bu konu olmuş veya tartışılmış değil ya da bizlerin kafasında bu durum hala net değil. Yani bu aslında bir taraftan da şunu getiriyor dün de sosyal ağlarda paylaştım ciddi yorum aldım. Ekonominin iyi olduğu söyleniyor bugüne kadar ekonomi iyiyse sayın bakan neden istifa etti? Ekonomi iyi değilse eğer bu istifası gerçek mi? Bundan sonra ne olacak bunlar da tabii cevaplanması gereken sorular” dedi. “Genel Başkanımızın daha önce Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye’yi içinden çıkarttığı ciddi ekonomik kriz sonrasında da içine sokmamayı başardığı ikinci bir ekonomik kriz nedeniyle hem ekonomik konusundaki bilgili ama aynı zamanda dünyada saygınlığıyla bilinen bir lider” diyerek sözlerine devam eden Babaoğlan “Bizim bu konuda ciddi bir lider avantajımız var. Genel Başkanımız bu anlamda çok donanımlı çok bilgili” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU ADALET SORUNU”

Babaoğlan cevabını şu şekilde sonlandırdı: “Ama ben Türkiye’nin içerisinde bulduğu ekonomik sorunu sadece ekonomik parametrelerle ve bazı faiz rakamlarını indirip artırarak düzeleceğine inanmıyorum. Türkiye’nin en büyük sorunu adalet sorunu, Türkiye’de güven sorunu var. Çünkü Türkiye o kadar büyük bir ekonomi ki anca içeriden yapılacak yatırımlarla bu işin belli bir yere kadar hafifleyeceği malum. Türkiye’ye dışarıdan yatırım gelmesi gerekiyor. Türkiye dünyaya entegre bir ülke. Dolayısıyla mevcut adalet sistemi dış yatırımcıyı Türkiye’den kaçıran bir noktaya geldi. Bırakın dış yatırımcıyı, bizim içeride, kendi cebinde parası olan yatırımcılarımız bile artık Türkiye’ye yatırım yapmak yerine, çevre ülkelere işte doğu Avrupa ülkelerine yatırım yapmaya başladı. Dolayısıyla ülkede güveni, adaleti sağlamazsanız ekonominin çözüleceğine inanmıyorum. Bunun da temel problemi adalet problemi. Dolayısıyla biz sayın genel başkanımız da açıkladı. DEVA Partisi iktidarı, DEVA Partisi göreve geldiği ilk gün itibariyle bir ay gibi kısa bir sürede ekonomiyi toparlayabileceğimizi ön görüyoruz. Bunu da net bir şekilde daha önce ciddi anlamda çalışarak, daha önceki deneyimlerimizden de bununla ilgili çok ciddi deneyimler biriktirdik. Dolayısıyla geldiğimiz nokta başkanlık sistemi gibi bir sistemin nasıl tıkadığını gösteriyor Türkiye’yi. Sayın Maliye Bakanımızın da bu süreci en hızlı şekilde netliğe kavuşturmasını ve hepimizi bilgilendirmesini dilerim.”

 


Etiket: demokrasiveatılımpartisi, devapartisi, alirızababaoğlan, cenkcenkcimenoğlu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA