20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü




Tarih: 22 Kasım 2020 Pazar 11:13


Mersin’de çocuklar, ’Dünya Çocuk Hakları Günü’nde etkinlik düzenleyerek çocuk haklarına dikkat çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları Çocuk Komitesi üyesi çocuklar, '20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü' dolayısıyla Atatürkevi önünde etkinlik düzenledi. Pankart açıp balon uçuran çocuklar, çocuk haklarına dikkat çekti.

İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, yaptığı açıklamada, 20 Kasım tarihinin, 1989 yılından bu yana BM tarafından 'Dünya Çocuk Hakları Günü' olarak kutlandığını hatırlattı. Anayasa ve yasalarla çocuk hakları alanında yapılan değişiklerle, çocuğun yüksek yararı doğrultusunda önemli kazanımlar sağlandığını kaydeden Sarı, "İlimizde son yıllarda çocuk hakları faaliyetleri alanında bir çok proje hayata geçirilmiştir. Yürütülen bu projeler sayesinde Mersin, çocuk hakları alanında en başarılı iller arasında yer almaktadır. Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Komitesinin yaptığı projeler, Türkiye'de ilk kez ders kitaplarında yer almıştır. Özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik oluşturulan çocuk koruma mobil ekip çalışmalarıyla ilimizde sokakta çalışan çocuk sayısı büyük ölçüde azalmıştır" dedi. (İHA)


Etiket: Mersin, ÇocukHaklarıKomitersi, DünyaÇocukHaklarıGünü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA