Aynı aileden 3 kişi Covid-19’dan hayatını kaybetti




Tarih: 24 Kasım 2020 Salı 14:57


Havaların soğumasıyla birlikte artan Covid-19 vakaları tüm dünyada olduğu gibi Mersin’de de can almaya devam ediyor. Mersin’de aynı aileden 3 kişi, 10 gün arayla Covid-19 hastalığından dolayı hayatını kaybetti.

Behzat Özgür Beyazlar

Bir dönem Türkiye’nin en az vaka görülen illerinden biri olan ve tüm ulusal ve yerel basında örnek gösterilen Mersin, yaz aylarında yerli turistlerin gelmesiyle birlikte son günlerde adeta kabusu yaşıyor. İlk günlerde Mersinliler yasaklara ve kurallara uyarak neredeyse vaka sayısını sıfıra kadar indirmişti. Ancak aradan geçen zaman zarfında kurallar unutularak insanlar sahillere ve deniz kenarlarına akın etmişti. Yerli turistlerin de yazlık bölge olan Mersin’de gelmesiyle birlikte Mersin’de durum kontrolden çıkmış, ölüm ve vaka sayıları artışa geçmişti. Sürece bir de havaların soğuması eklenince vaka ve ölüm sayıları iyice artış gösterdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, ülkemizde olduğu gibi Mersin’de de artış göstermeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre 24 saatte ülkemizde 6 bin 713 kişinin test sonuçları pozitif çıkarken, 153 kişi hayatını kaybetti. Yine açıklanan son verilere göre Covid-19 salgının ülkemizde görülmesinden bu yana toplamda 12 bin 511 kişi hayatını kaybetti. Resmi olmayan verilere göre de Mersin’de 39 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan biri de Karabulut ailesi oldu.

AYNI AİLEDEN 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, BİR KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Mersin’in Tarsus ilçesinde emlakçılık yapan ve aynı zamanda Tarsus Sivaslılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karabulut, yaptırdığı Covid-19 testinin ardından hastalığa yakalandığını öğrendi. Hemen tedavisine başlanan Murat Karabulut’un ardından aile fertleri olan anne Fadime Karabulut, kardeşleri Selda Karabulut ve Şehirban Karabulut’ta yaptırdıkları test sonrası pozitif olduklarını öğrendi.

Tedavilerine Mersin Şehir Hastanesi’nde devam edilen Karabulut ailesinden Murat Karabulut 13 Kasım tarihinde hayatını kaybetti. Ardından 3 gün sonra ise anne Fadime Karabulut, aradan geçen 1 hafta sonrasında da kardeş Selda Karabulut aynı hastalıktan hayatını kaybetti. Kardeş Şehirban Karabulut’un ise tedavisinin aynı hastanede sürdüğü durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Acı haberi paylaşan Tarsus Sivaslılar Derneği Başkanı Hamza Çınar; “Derneğimiz yönetim kurulu üyesi Murat Karabulut’u Covit-19 hastalığından 13 Kasım akşamı kaybettik. 14 Kasım da toprağa vermiştik. İki gün sonra annesi Fadime Karabulut’u yine aynı hastalıktan sonsuzluğa uğurladık. Şehir hastanesinde Covit-19’dan yoğun bakımda yatan ablası Selda Karabulut’u da bugün akşam kaybettik. Acımız çok büyük ve dinmiyor. Mekanı nur dev-i daim olsun’’ ifadelerini kullandı.

Aynı aileden 3 kişinin Covid-19’dan dolayı hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada birçok kişi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat çekerek baş sağlığı mesajı yayınladı.


Etiket: Mersin, Covid-19, SağlıkBakanlığı, Pozitif, Salgın


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA