“Ekmeğimizle oynadın, onurumuzla oynatmayız”




Tarih: 20 Aralık 2020 Pazar 13:30


Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, geçtiğimiz meclis toplantısında işten atılan işçiler konusunda tartışmış, Vahap Seçer ise işten atılan işçilerle ilgili ‘bankamatikçileri çıkardık’ demişti. Performans değerlendirmeleri adı altında tutanaklar bahane edilerek tazminatsız işten atılan işçiler sosyal medyada açtıkları sayfa ile yaşananlara tepki gösterdi.

Haber- Harun Bor

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin performans değerlendirmeleri adı altında tutanaklar bahane edilerek tazminatsız işten atılan işçiler, "Yıllardır başarı ile çalıştığımız belediyede, performans düşüklüğü adı altında ekmeğimizle oynandı. Vahap Seçer'e soruyoruz, yıllardır başarılıydık şimdi ne değişti. Birde açıklamalarında bankamatikçi işçiler olarak lanse etti, ekmeğimizle oynadın, onurumuzla oynatmayız. Alnımızın teriyle, akıyla işimizi, görevimizi yaptık" dediler.

İşten atılan işçiler sosyal medya üzerinden açtıkları sayfada, sahadaki çalışmaları esnasında çekilen fotoğrafları paylaşarak Vahap Seçer’e tepkilerini dile getirdiler. Bu güne kadar iki bine yakın belediye personelinin ekmeğiyle oynandığını belirten işten atılan işçiler, Vahap Seçer'e biraz vicdan diyerek, "İşsizlik maaşından bile bizi mahrum etti, açtığımız davada işe iademiz var. Ama işe iademiz yapılmıyor" dedi. İşten atılan çoğu işçi ise açtıkları davalar sonucu işe iadelerine karar verildiği ancak belediye tarafından henüz bir işlem yapılmadığı konusuna da sitem etti.

“İŞE İADEMİZ VAR, GEREĞİ YAPILMIYOR!”

İşten çıkarılan 40 yaşındaki Ertan Üstün, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (MESKİ), 5,5 yıldır çalışıyordum. Önce çalıştığım su arıza biriminden kanalizasyon birimine sürgün edildim. Vahap Seçer, en son meclis toplantısında işten çıkarılan işçiler için bankamatikçi dedi. 5,5 yıldır başarılı bir şekilde çalışırken nasıl oldu da hem performans düşüklüğü, hem de bankamatikçi oluyoruz? Mesaisi olan bir çalışanın nasıl performansı düşük olur? Başkan Vahap Seçer'i kınıyorum. Ön yargı ile hareket ediyor. İşsizlik maaşımızı bile alamadık. İşe iademiz var ama Vahap Seçer kimseyi tanımıyor. Ayrıca bu konuda kamuoyunu da yanlış bilgilendiriyor" dedi.

“EKMEĞİMİZLE OYNADI, ONURUMUZLA OYNAYAMAZ”

14 yıldır Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde güvenlik amirliği yaptığını belirten 42 yaşındaki Ahmet Kurt, "14 yıldır işimi layığıyla yerine getirdim. MESKİ Teknik Hizmetler Filtre Birimi'nde, 36 kameranın olduğu yerde çalışıyordum. Yemek molamız bile yoktu. Bizler bu kadar işimize, ekmeğimize sahip çıkarken, Vahap Seçer'inbankamatikçileri işten çıkardım, demesi derinden üzdü. Aradığı bizim gibi emekçi insanlar değil, kendi gibi, birileri gibi sahip çıktığı adamlar, bankamatikçi olanlar. Bizim ekmeğimizle oynadı ama onurumuzla oynayamaz. Her türlü hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

“BİRAZ VİCDAN DİYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde, 3,5 yıldır çalışan Onur Erkan (36), "Yıllardır başarıyla çalıştığım işyerimden performans düşüklüğü gibi asılsız bir sebepten dolayı işimden edildim. Evde eşimiz çocuğumuz soruyor, işe ne zaman başlayacaksın? Cevap veremiyoruz. Evi barkı dağılan arkadaşlarımız oldu. Bunun hesabını kim verecek. Kart okutma sistemi var, saatlik izinde bile 3 yerden imza alarak izinli oluyorsunuz. Bu nasıl bir saçmalıktır. Biraz sadece biraz vicdan diyorum" dedi.

“ÇOCUĞUMUN SEVİNCİNİ YAŞAMAMA BİLE ENGEL OLDULAR”

Yine performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atılan Alican Dağlı, "Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Şantiyesinde görevliyken, sebepsiz yere 200 kilometre uzaktaki bir ilçeye sürgün edilmem nedendir? Bunlar yıldırma işleridir. Ben bu olayla ilgili eşimin hamile olduğunu dilekçe ile belirtmeme rağmen beni işimden ettiler. Beni işten çıkardıklarından 2 gün sonra çocuğum oldu. Nasıl bir vicdan sahibisiniz? Çocuğumun sevicini yaşamama bile engel oldular" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ise TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada işten atılan işçilere sahip çıkmış, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer vermişti: “Belediyelerde sudan bahanelerle, partizanca tutumlarla binlerce insan işten çıkartılmış, evlerine ekmek götürmekten başka bir gayeleri olmayan insanlarımız mağdur edilmiş, çaresiz kalmışlardır. Bu sebepten ötürü belediyelerde ve kamuda sözleşmeli personel statüsünde görev yapanların, kadroya geçirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi önemli bir beklentimizdir.”


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, erdemlibelediyesi, mükerremtollu, işçi, , çıkarılma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA