Yeşilboğaz, “Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır”




Tarih: 3 Şubat 2021 Çarşamba 12:54


Mersin Barosu ve Mersin İnsan Hakları Derneği, Adanalıoğlu’nda Suriyelilerin çadırdaki insanlık dışı yaşam şartlarına ve tüm hak ihlallerine karşı ortak mücadele etmek için el ele verdi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Genel Sekreter Adnan Günbay ile birlikte, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir’i ve yönetim kurulunu ziyaret etti. Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerinin konuşulduğu ziyarette, hak ihlallerine karşı ortak mücadele verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Baro’nun ve İnsan Hakları Derneği’nin ortak amacı, insan hakları savunucusu olup bu konuda mücadele etmektir. Ülkemizde ve Mersin’de yaşanan hak ihlallerini masaya yatırdık. Ayrıca, Geçtiğimiz günlerde Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile birlikte Mersin’in Adanalıoğlu Mahallesi’nde Suriyeli işçi ve ailelerinin yaşadığı çadırı ziyaret edip sorunları yerinde tespit etmiştik. Çadırda 200’ü çocuk olmak üzere 600 kişi temel insani hizmetlerden mahrum bırakılmıştır. Suriyeli misafirlerimiz savaşın karanlık yüzünden kaçıp, sefaletin soğuk kucağında yaşam mücadelesi vermektedir. Suriyelilerin insanlık dışı yaşam şartlarının iyileştirilmesi için bu konuda yapılacak ortak projeler konusunda fikir alışverişi yaptık. Kaçak kullanım olduğu gerekçesiyle çadırın elektriği Toroslar EDAŞ tarafından kesilmişti. Ortak girişimlerimiz sonucunda elektriğin yeniden bağlanacağı duyumunu aldık. Konunun takipçisi olacağız. Çadırdaki yaşam krizinin her geçen gün daha da derinleşmeden iyileştirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Hak ihlalleri yaşam biçimi olmamalıdır” ifadelerini kullandı.  İHD Mersin Şube Başkanı Hakkı Demir ise, Yaşanan hak ihlallerine karşı Mersin Barosu ile birlikte müdahil olmak için adım attıklarını belirterek, özellikle Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki Suriyeli misafirlerimizin insanlık dramına son vermek, onlara insanca yaşam şartları sağlayabilmek için çalışacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: mersin, mersinbarosu, insanhaklarıderneği, adanalıoğlu, suriye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA