“SEVGİ”SİZLER




Tarih: 9 Şubat 2021 Salı 18:31


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi gerçekleşti. Yenişehir ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişimindeki Katlı Kavşak Projesi’nin isminin “Sevgi Kavşağı” olarak değiştirilmesi AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Haber- Harun Bor

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi binasına yapılan saldırı hakkında açıklamalarda bulunan Seçer, “Bir düşünceyi bir amacı bir eylemi şiddet ve cebir yolu ile şiddet ve korku yayarak yapmak terör suçudur bunlar da teröristtir” dedi. Seçer, Valiliğin yaptığı açıklamayı da talihsizlik olarak nitelendirdi. Seçer, “Saldırıyı yapanın Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışan bir personel olduğu ve işten çıkarıldığı ifadesi zaman yitirilmeden jet hızıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu yanlış bir ifadedir. Bu olayın ciddiyetini ortadan kaldıran, içini boşaltan bir ifadedir. Oysaki 2015 yılında Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe alınan bu şahıs eylemi gerçekleştirdiği an itibari ile Mersin Büyükşehir Belediyesinin çalışanıdır. Ancak o an itibari ile görevli bulunduğu iş yerine devam etmediği için hakkında tutanak düzenlenmiş ve tarafına tebliğ edilmiş durumdadır. Bu durum önemli ve ciddidir. Biz bunu takipçisi olacağız. Bunun ardına MESKİ’nin terfi birimlerine saldırı olmuştur. Valiliğin açıklamasından mı acaba bazıları cesaret almıştır? Terfi istasyonlarına saldıranlar henüz yakalanmamıştır ancak belediyeye saldıran şahıs yakalanmış ve tutuklanmıştır” dedi.

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜM İLACININ SEVGİ OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BU İSMİ VERMEK İSTEDİK”

Yenişehir ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişimindeki Katlı Kavşak Projesi’nin tamamlanmasının ardından isim konusu hakkında tartışma yaşandı. Seçer, “İdaremizin önerisi günümüzde belki de çok değerli hale gelen sevgi kavramının olmasının uygun olacağınız düşündük. Pandemi döneminde dünyanın yaşadığı bu felakette herkesin kıymetini bir kere daha anladığı bir duygu. Ayrıca biz 2021 yılını da sevgi ve iyileşme yılı olarak değerlendirdik. Bütün hastalıkların, sorunların çözüm ilacının sevgi olduğunu düşünerek bu ismi vermek istedik” dedi. AKPartili meclis üyesi Mevlüt Ekmekçi konu ile ilgili söz alarak, birkaç alternatif ile meclise sunulması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ekmekçi, “Şehit ailelerimizden, şehit evlatlarımızdan isim alınmasını isterdim bu birincisi. Bir ikincisi Forum Katlı Kavşağı, forum kavşağı olarak da değiştirilebilir diye düşündüm ben” dedi. Seçer ise forumun ticari bir isim olduğunu ve bu yüzden olamayacağını belirtti.

 

“DUYGULARIMIZLA DEĞİL UYGULAMALARIMIZLA DA ONLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AK Parti Meclis Üyesi Mevlüt Ok ise pandemi döneminde en çok zorluk çekenlerin sağlık çalışanlarının isimlerinin verilerek onlara bir teşekkür edilebileceğini söyledi. Seçer,“Burada bir tespit yapmak istiyorum. Elbette pandemi döneminde sağlık çalışanları en büyük zorluğu çekti ve bu dönemde bir değil birden fazla sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Dolayısıyla biri üzerinde ismi özelleştirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Duygularımızla değil uygulamalarımızla da onlar için çalışıyoruz.Pandeminin başladığı günden itibaren barınma ihtiyacından birçok ihtiyacına kadar onların emrine amade ettik. İdarenin bunu siyasi malzeme yapmasına uygun görmem. Şehitler üzerinden siyaset yapmayı hiç uygun görmem. Beni köşeye sıkıştırmaya hiç çalışmayın. Bu gerçekten meclisin durumuna çok uygun düşmüyor. İdare bir teklifle gelmiş. Bunun kabul edersiniz, etmezsiniz. Ama insanların bazı duygularını istismar etmeyin. Kabul etmezseniz isimsiz kalır. Daha sonra bir teklif sunarsınız. Biz sizden bu konuda destek bekliyoruz. Bunu politikleştirmenin meclise yakışmadığını düşünüyorum” dedi.

 

“SİZİN KİŞİSEL KARARINIZ YOK MU?”

Trafiğe açılan yeni kavşağın isminin sevgi olması yönünde meclise sunuldu. Meclise sunulan isim önerisinin oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine Seçer, “Sizlere teşekkür edemeyeceğim. Sevgi çok büyük bir kavram. Bugün meclisim adına çok utanç duydum. Bu benim teklifimdi, sizden onlarca yer için isim teklifi geliyor ve bunun birçoğunu işleme koydum. Sevgi gibi değerleri bir kavramı meclise getirdim, huzurunuza sundum ve bunu reddettiniz. Ama Mersin halkının takdirine sunuyorum. Bu tarihe geçsin. İsimsiz bırakıyorum” ifadelerini kullandı. Bazı sokak, yol isimlerinin belediye başkanlarınca kendisine getirildiği zaman tartışmaya bile açmadığını söyleyen Seçer, “Bu yaptığınız benim açımdan çok üzüntü verici. Ben siyaseti elbette ki biliyorum. Grup kararı önemlidir ama bu kadar da olmaz. Ne grup kararından bahsediyorsunuz? Sizin kişisel kararınız yok mu? İmar konusu gibi konular kabul edilir ama bu konuda lütfen yapmayın. Başkan diyor ki ‘Bunu yaptık. Benim de içimden bu geldi. Dönem de buna hakikaten örtüşüyor. Burada biraz bana nezaket göstermeniz gerekiyor. Bunu alıp şehit ismi vererek, bunu polemik meselesi yaparak yapmayın. Bu ucuz siyaset bunu yapmayın. Nereden çıktı şimdi? Olur ya da olmaz. İsimsiz deriz biz de o zaman. Forum katlı kavşağının bir evrakı yoktu. Ben de evrakı olmadan sevgi kavşağı derim. Benim için sevgi kavşağı” diyerek tepki gösterdi.


Etiket: mersinbüyükşehirbelediyesi, forumkavşağı, meclis, akp, mhp, vahapseçer, sevgikavşağı, kavşak


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA