Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülüyor




Tarih: 28 Şubat 2021 Pazar 13:38


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle ziyaretleri kapsamında bu kez Yeşilçimen Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Gültak’ın ziyaretine AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç ve yönetimi, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ve birim müdürleri, Yeşilçimen Mahalle Muhtarı Cemal Akçay, Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan da eşlik etti.

Haber: Harun Bor

İlçede her hafta farklı mahalleleri ziyaret ederek dur durak bilmeyen Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın bu haftaki durağı Yeşilçimen Mahallesi oldu. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Gültak, mahalleye yapılan hizmetleri anlattı. Daha sonra esnafları da ziyaret eden Başkan Gültak, çocuklara ise bir tatlıcı dükkanında tatlı ısmarladı.

MAHALLEYE 319 TON ASFALT DÖKÜLDÜ

Yeşilçimen Mahallesi’ne yaklaşık 2 yılda 319 ton asfalt döküldüğünü belirtenGültak, birçok sokağın kaldırımlarının yapıldığını ve yenilendiğini belirtti. Mahallede asfalt ve kaldırım sorununun büyük oranda çözüldüğünü ifade eden Başkan Gültak, ayrıca sokaklara hız kesici kasislerin montajının yapıldığını, muhtarlık binasının çatısının yenilendiğini, hoş geldin bebek projesi ile de 44 aileye ulaşıldığını, 24 aileye hijyen paketi ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldığını anlattı.

Yeşilçimen Mahallesi’nin sanayi tesisleri arasında kalmış, geçmişte imar sıkıntısı yaşayan bir bölge olduğunu belirtenGültak, “Şu anda Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın altı ile ilgili 1/5000’lik planı büyük ihtimalle mart ayı içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek. Bu planın Meclis’ten onaylanıp geçeceğini düşünüyorum. Tabi biz de binlik planımızı hazırladık. Büyükşehir Meclisi’nden geçecek olan 5000’lik plan ile birlikte biz de 1000’lik planımızı yapacağız. Hemen sonrasında da Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın üstü için süreç başlayacak” dedi.

“MERSİN’İN İKİNCİ ETAP İMAR PLANI ONAYLANDI”

Mersin’in, ikinci etap imar planlarının, tarım görüşleri çıkmadığı için 15 yıldır beklediğini kaydeden Başkan Gültak, “Sayın Lütfi Elvan Bakanımızın yoğun ilgisi sonucu 2 bin hektarın üzerinde tarımsal üretimden çıkmış araziye, Tarım Bakanlığımız tarafından onay verildi.  Şu anda Büyükşehir Belediyesi de bu alanın 5 binlik planını hazırlıyor. Bu plan, Yenişehir, Toroslar ama en çok da Akdeniz’i ilgilendiriyor. İşte bu ikinci etap ile GMK üstü imar çalışmalarının bitmesiyle birlikte mahallelerimizin tapu sıkıntılarını da çok büyük oranda çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.

EVİ YANAN AİLEYE DESTEK

Mersin ve Akdeniz’de artık barışın, huzur ve kardeşliğin hakim olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Gültak, belediyenin bütçe ve kaynaklarını hiçbir ayırım yapmadan tüm mahallelere eşit hizmet için kullandıklarını vurguladı.  Ziyaretinin devamında vatandaşların taleplerini dinleyen, esnafları da ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, çıkan yangın sonucu evi zarar gören bir aileyi de ziyaret ederek, evin yenilenmesi noktasında aileye gereken desteğin verilmesi için ekiplere talimat verdi.


Etiket: akdeniz, akdenizbelediyebaşkanı, mustafagültak, mahalle, ziyaret


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA