Seçer, Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu




Tarih: 5 Mart 2021 Cuma 12:23


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus ilçesi Karabucak mevkiinde yer alan MESKİ Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Seçer, tesisi gezdi. Seçer, daha sonra Bağlar Mahallesi Pazar Yeri’nde de pazar esnafı ile bir araya gelip, vatandaşlarla selamlaştı.

Başkan Seçer’e saha gezisi sırasında MESKİ Genel Müdür Vekili İrfan Korkmaz, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi Meclis Üyeleri, MESKİ bürokratları ve daire başkanları eşlik etti. MESKİ Atık Su Arıtma Tesisi incelemesinin ardından Bağlar Mahallesi Pazar Yeri’ne gelen Başkan Seçer’i Bağlar Mahalle Muhtarı Ahmet Altundağ ellerinde çiçeklerle karşıladı. Başkan Seçer’e Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Bağlar İtfaiye Şubesi itfaiyecileri de Türk Bayrağı tablosu hediye etti. Bağlar Mahallesi Pazar Yeri’nde pazar esnafına “Hayırlı işler” dileyen Seçer, vatandaşlar ile de selamlaştı. Seçer’in pazar gezisi sırasında Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından da pazar esnafı ile vatandaşlara takvim, şapka ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin yazılı olduğu gazetelerden dağıtıldı. Seçer, Tarsus gezisi kapsamında son olarak, İmece Outlet’e uğrayarak, tekstil işçilerine “Kolay gelsin” dileğinde bulundu.

 

“ÇEVRE SAĞLIĞI AÇISINDAN ARITMA TESİSLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Başkan Seçer, Tarsus Atık Su Arıtma Tesisi’nde yenileme ve revizyon çalışmaları olduğunu, bu çalışmaların maliyetinin yaklaşık 7 milyon lira düzeyinde bulunduğunu belirterek,“Ancak sadece burası değil, mevcudumuzda şu anda 11 paket, 12 konvansiyonel olmak üzere toplamda 23 arıtmamız var. Tamamında revizyon isteyen tesislerimizde bu çalışmaları yapıyoruz. Şu ana kadar da yaklaşık olarak 40 milyon liralık bir çalışma planlandı ve büyük bir oranda da gerçekleşiyor. Tabiiki bu devam edecek. Arıtmalar canlı organizmalar gibi. Çalışıyor sistem ve arıza verebiliyor ya da sistem içerisindeki bazı parçalar eskiyebiliyor ya da demode oluyor. Daha yeni bir teknoloji kullanmanız gerekiyor. Bunları takip ediyoruz. Neden takip ediyoruz? Çevre sağlığı açısından doğal olarak arıtma tesislerimizi önemsiyoruz. İnsan sağlığı, çevre sağlığı esas ve bu doğrultuda sürekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“GÖZNE YAYLASI’NDA YILLARDIR BEKLENEN YATIRIMLARI YAPACAĞIZ”

Başkan Seçer, kanalizasyon konusunda uzun yıllardır beklenen yatırımları yapacaklarını da ifade ederek, ilerleyen süreçte Mersin’in batı, kuzey batı, yayla bölgeleri gibi ihtiyaç duyulan bütün yerlerde hem arıtma hem konvansiyonel, merkezi ya da ihtiyaç oranına göre paket arıtma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Seçer, “Gözne Yaylası’nda yıllar süren kanalizasyon sorunu var. Şu anda kanalizasyon inşaatı başladı sayılır. İhale etmiştik, yer teslimini yaptık. Süratle de gerçekleştireceğiz. Hemen akabinde birkaç ay içerisinde de oranın arıtma ihalesi de gerçekleşmiş olacak. Uzun yıllardır beklenen o yatırımları oraya yapacağız. Yine Tepeköy’de bir paket arıtma çalışmamız var. O da şu anda hayata geçiyor. Yine şu anda Tarsus’tayız. Arıtma tesisimiz burada ama çevre yerleşim yerlerinde, daha önce köy statüsünde, belde statüsünde olan yerlerde, şimdi hepsi Büyükşehir’in sınırları içerisinde. Kanalizasyon sorunu var, kanalizasyon altyapı eksikliği var. Onları tamamlayıp yine bu arıtmamıza bağlayacağız” diye konuştu.

 

“TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR HİÇBİR AYRIM YAPMADAN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Seçer, çalışmaları yaparken kent genelinde hiçbir ayrım gözetmediklerinin de altını çizerek, “Tarsus’tan Anamur’a kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar her bölgemizde hiçbir ayrım yapmadan, ihtiyaca mukabil, öncelikli ihtiyaçları tabi ki öne alarak, bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her köşede, her alanda olduğu gibi yine MESKİ’miz atık su arıtma tesisleri ve buna bağlı olarak kanalizasyon konusunda çalışmalar yapıyor. Ancak yeni tesislerimiz ya da eski revize ettiğimiz tesislerimizi söyledim, mümkünse en son teknoloji kullanılarak yapılmalı. Hem daha etkin çalışması, daha verimli çalışması açısından hem de sonuç alma bakımından önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  Başkan Seçer, atıksu arıtma tesisinden elde edilen temiz suyun tarımda ve bahçe sulamada kullanılabilmesi yönünde de çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Yine arıtma tesislerinin nihai ürünlerinin de değerlendirilmesi konusu var. Buradan bir temiz su elde ediliyor ve bu tarımda kullanılabilir. Bahçe sulamada kullanılabilir. Arkadaşlarımız bu yönde de çalışma yapıyor” dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, tarsus, atıksuarıtmatesisi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA